Házi pizzatészta recept
Bármit pakolhatsz rá!
Unod már a házhozszállított, kissé hideg, egyenízű pizzákat? Süss magadnak és meglátod, mennyivel finomabb a házi!

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Melyik az igazi Palvin Barbi? Megtévesztően hasonlít a 3 modell, de erre a Photoshop is rásegít »

Segíti az elalvást, és puhává varázsolja a bőrt: hidratáló, zabtejes krémtusfürdőt teszteltünk »

Ha megkóstolod, nem fogsz más édességet kívánni: könnyű, diétás és finom »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házi pizzakészítés tökéletes program egy esős vasárnap délutánra, közösen találhatjátok ki a feltéteket és amíg kel, majd amíg sül a finomság, jókat beszélgethettek.

A tésztát feldobhatod magvakkal, vagy tölthetsz a szélébe sajtot, kísérletezz bátran, a pizza arra termett, hogy kipróbálj rajta új dolgokat!

Pizzatészta házilag

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2/3 csomag friss élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 2,5 dl langyos víz
  • 3 evőkanál olaj
  • só, cukor

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:

Ha készítettél már kelt tésztát, nem lesz nehéz dolgod, de szerencsére akkor sem, ha ez lesz az első alkalom. A tejet egy bögrében melegítsd langyosra, szórj bele egy kiskanálnyi cukrot, majd darabold bele az élesztőt és tedd meleg helyre - erre egyébként tökéletesen alkalmas a sütő, legalacsonyabb, 50 fok körüli fokozaton - és várj körülbelül negyed órát. Ezalatt kimérheted a lisztet egy tálba, vájj a közepére egy mélyedést.

Ha felfutott az élesztő, add a liszthez, szórj mellé még egy kiskanál cukrot, némi sót, öntsd rá az olajat és a vizet lassan adagolva gyúrd össze az egészet, akkor jó, ha már nem tapad és szépen összeáll egy cipóvá. Egy konyharuhával fedd le és tedd meleg helyre kelni. Amíg "megnő" találd ki, hogy mit fogsz rá tenni, gyakorlatilag minden passzol hozzá, így csak az ízlésedre van bízva. Ha megkelt, nyújtsd akkorára, amekkora tepsiben kívánod kisütni, melegítsd elő a sütőt 200 fokra, aztán 10-15  perc alatt süsd készre.

Olasz ízek minden napra

OLVASD EL EZT IS!

lasagne lead
  • paradicsom
  • tészta

Marhahúsos lasagne

Ezt is szeretjük