A krémes házi málnafagyi receptje
Egy finom házi málnafagyireceptet mutatunk, ha szereted a tejszínes, krémes, klasszikus fagylaltot. Könnyen és gyorsan elkészítheted.
Emlékszel még gyerekkorod tejszínes, krémes fagylaltjaira? Ez a recept visszaidézi a régi idők feleljthetetlen ízeit, ráadásul fagyigép sem kell hozzá.
A házi málnafagyi receptje
Hozzávalók
- 4 tojás
- 2 teáskanál vanília aroma
- 3 dl tejszín
- 12 dkg kristálycukor
- 1.5 dl málnapüré
Elkészítés:
Ha nincs otthon málnapüréd, akkor ehhez a recepthez tegyél tele málnával egy 3 deciliteres bögrét, majd tedd turmixgépbe és pürésítsd.
Válaszd el a tojássárgájákat és a tojásfehérjéket, majd a tojássárgájákat verd fel villával. Ezután a tojásfehérjét és a cukrot verd fel kemény habbá, elektromos habverővel.
Egy másik tálban verd lágy habbá a vaníliaaromával ízesített tejszínt.
A felvert tojássárgáját és -fehérjét kézi habverővel, alacsony fokozaton forgasd a tejszínhabba, majd ha alaposan elkeverted, öntsd bele a málnapürét is, és szintén a kézi habverő alacsony fokozatán dolgozd össze a krémet.
A keveréket merd egy 1,5 literes műanyagdobozba, és zárd le a dobozt.
Fagyaszd le egy napra mélyhűtőben, de, ha a gyerekek már nem bírják a várakozást, akkor legalább 4-5 órát hagyd pihenni, mielőtt kiveszed a fagyasztóból.
A kész málnafagylaltot tálkákba vagy kelyhekbe adagolt gombócokban tálald!
