A krémes házi málnafagyi receptje
Egy finom házi málnafagyireceptet mutatunk, ha szereted a tejszínes, krémes, klasszikus fagylaltot. Könnyen és gyorsan elkészítheted.

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Valamit nagyon tud ez a stílusos ikerpár, ami régen senkinek nem jött össze: cseppet sem gagyi, ahogy összeöltöznek »

Ezért néznek ki a japán nők 20 évvel fiatalabbnak a koruknál: így kövesd a rutinjukat »

Beindítja a fogyást és feltölti a vitaminraktárakat: rostban gazdag smoothie répával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Emlékszel még gyerekkorod tejszínes, krémes fagylaltjaira? Ez a recept visszaidézi a régi idők feleljthetetlen ízeit, ráadásul fagyigép sem kell hozzá.

A házi málnafagyi receptje

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 3 dl tejszín
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl málnapüré
Recept idők

Elkészítés:

Ha nincs otthon málnapüréd, akkor ehhez a recepthez tegyél tele málnával egy 3 deciliteres bögrét, majd tedd turmixgépbe és pürésítsd.

Válaszd el a tojássárgájákat és a tojásfehérjéket, majd a tojássárgájákat verd fel villával. Ezután a tojásfehérjét és a cukrot verd fel kemény habbá, elektromos habverővel.

Egy másik tálban verd lágy habbá a vaníliaaromával ízesített tejszínt.
A felvert tojássárgáját és -fehérjét kézi habverővel, alacsony fokozaton forgasd a tejszínhabba, majd ha alaposan elkeverted, öntsd bele a málnapürét is, és szintén a kézi habverő alacsony fokozatán dolgozd össze a krémet.

A keveréket merd egy 1,5 literes műanyagdobozba, és zárd le a dobozt.

Fagyaszd le egy napra mélyhűtőben, de, ha a gyerekek már nem bírják a várakozást, akkor legalább 4-5 órát hagyd pihenni, mielőtt kiveszed a fagyasztóból.

A kész málnafagylaltot tálkákba vagy kelyhekbe adagolt gombócokban tálald!

Ezt is szeretjük