Házi praliné a Szamos csokimesterének tanácsaival - Gasztroajándéknak is tökéletes
Ellestünk néhány trükköt, így még finomabb és szebb lesz a narancskrémes házi praliné.

Házi praliné a Szamos csokimesterének tanácsaival - Gasztroajándéknak is tökéletes
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

9 karcsúsító ruhafazon, ami tökéletes homokóra alakot varázsol - Észbontóan nőiesek! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mennyei krémmel töltött, házi praliné remek gasztroajándék bármilyen különleges alkalomra. Otthon is elkészítheted, csak türelemre és néhány bevált praktikára van szükség. Utóbbiakat a Szamos csokimesterétől, Haraszti Andortól a szaloncukor-készítő workshopon lestük el. Elmondása szerint a siker egyik kulcsa, hogy nagyon jó minőségű étcsokit vagy pasztillát válassz. Szükséged lesz egy maghőmérőre és lehetőség szerint egy márványlapra.

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsoki vagy pasztilla
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál narancslé
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 0.5 db narancs
  • 0.5 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A vajat rakd egy tálba, kis lángon kezdd melegíteni, majd frissen reszeld hozzá a narancs héját, add hozzá a cukrot, a tejszínt, a fahéjat és a narancslevet. Folyamatosan kevergetve olvaszd össze, majd hűtsd ki.

 

A nagyon jó minőségű étcsoki háromnegyedét tördeld kis darabokra, és tedd egy fémedénybe. Vízgőz fölött olvaszd meg: ha a csoki 40-45 fokos, temperáld. Ettől sem kell megijedned. Semmiképp ne hagyd ki ezt a műveletet, különben a praliné nem lesz fényes és roppanós.
 

A Szamos csokimestere szerint a legjobb, ha beszerzel hozzá egy márványlapot. Öntsd rá a csokit, majd mozgasd állandóan egy spatulával vagy kenőkéssel. Amikor besűrűsödik, és lehűl 31-32 fokosra, tedd egy tálba, és rakd hozzá a csoki maradék egyharmadát. Ha elolvad, kend ki vele a pralinéforma alját és oldalát. Tedd a hűtőbe körülbelül 20 percre, majd, ha megszilárdul, rakd a narancsos masszát egy nyomózsákba, és töltsd az üregekbe körülbelül kétharmadig. Fedd be a tölteléket a maradék csokival, és rakd a hűtőbe legalább egy órára. Ezt követően szedd ki a formákból.

Ha nem lesz időd pralinét készíteni, kóstold meg a Szamos manufaktúra kínálatát! A megszokott, klasszikus, marcipános szaloncukrok mellett mézes-narancsos, fehércsokoládé-krémes, karamell-vaníliás és sós-mandulás csokoládékrémes pralinékat is tehetsz a karácsonyfára.

Blog.hu ajánló