A legfinomabb házi nutella
Ha megkóstolod, többé nem veszel boltit
Ha a környezetedben rajong valaki a nutelláért, lepd meg saját készítésű mogyorókrémmel!

A legfinomabb házi nutella
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házi mogyorókrém nemcsak finomabb, de egészségesebb is, mint a bolti. Nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot, tartósítószert, mégis hetekig elállna a hűtőben, ha mindenki nem járna rá. A házi nutella kalácsra, palacsintára kenve mennyei édesség.

Nutella házilag

Hozzávalók 3 decihez:

  • 10 dkg egész mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl sűrített tej
  • 1 csapott evőkanál virágméz
Recept idők

Elkészítés:

A mogyorót teflonban pirítsd meg zsiradék nélkül pár perc alatt. Így jön ki igazán az íze, és a héját is könnyebben el tudod távolítani. Közben rázogasd meg. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl, mert akkor keserű lesz. Ha kihűl, a két tenyered között dörzsöld meg, hogy lejöjjön a héja, majd őröld finomra.

Tedd egy lábosba a cukrot, a csokit és a mézet, majd melegítsd addig, amíg össze nem olvadnak. Fontos, hogy ne főzd. Ha kicsit hűl, rakd hozzá a mogyorót és a sűrített tejet. Végül keverd krémesre a vajjal. Töltsd tiszta üvegbe, jól zárd le, és tárold a hűtőben. A nutellát a méz lágyítja, így nem érdemes azt az egy kanalat kispórolni belőle vagy cukorral pótolni.

Ezt is szeretjük