A legfinomabb házi nutella
Ha a környezetedben rajong valaki a nutelláért, lepd meg saját készítésű mogyorókrémmel!
A házi mogyorókrém nemcsak finomabb, de egészségesebb is, mint a bolti. Nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot, tartósítószert, mégis hetekig elállna a hűtőben, ha mindenki nem járna rá. A házi nutella kalácsra, palacsintára kenve mennyei édesség.
Nutella házilag
Hozzávalók 3 decihez
- 10 dkg egész mogyoró
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj
- 1 dl sűrített tej
- 1 csapott evőkanál virágméz
Elkészítés:
A mogyorót teflonban pirítsd meg zsiradék nélkül pár perc alatt. Így jön ki igazán az íze, és a héját is könnyebben el tudod távolítani. Közben rázogasd meg. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl, mert akkor keserű lesz. Ha kihűl, a két tenyered között dörzsöld meg, hogy lejöjjön a héja, majd őröld finomra.
Tedd egy lábosba a cukrot, a csokit és a mézet, majd melegítsd addig, amíg össze nem olvadnak. Fontos, hogy ne főzd. Ha kicsit hűl, rakd hozzá a mogyorót és a sűrített tejet. Végül keverd krémesre a vajjal. Töltsd tiszta üvegbe, jól zárd le, és tárold a hűtőben. A nutellát a méz lágyítja, így nem érdemes azt az egy kanalat kispórolni belőle vagy cukorral pótolni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció