A legfinomabb házi must
Nem kell hozzá szüret, hogy elkészítsd
Nincs szükség több hold földre és szőlőprésre ahhoz, hogy friss, illatos mustot igyál otthon.

A legfinomabb házi must
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Formás, feszes, nőies kar, súlyzózás nélkül: csak te és egy fal kell hozzá »

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha máshol nincs rá módod, készíts házi mustot a konyhádban! Már egy-két kiló gyümölcsből is préselhetsz ki néhány pohár szüreti levet. Apró trükköket bevetve pedig az év bármely időszakában élvezheted a szőlő friss ízét.

Hozzávalók 16 decihez:

  • 3 kg szőlő
  • nátrium-benzoát
Recept idők

Elkészítés:

A szőlőt alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. A fürtöket szemezd le, az egészségtelen részeket dobd ki. Rakd át egy nagyobb méretű, kisebb lyukú szűrőbe, és fakanál segítségével préseld ki a gyümölcs levét, azaz jól nyomkodd meg. Rögtön ihatod, de néhány nap alatt feltétlenül fogyaszd el, mert utána erjedésnek indul.

Ha akarod, a mustot télire is elteheted. Az egyik legegyszerűbb módszer, ha üvegekbe rakva lefagyasztod a préselt levet, így szinte semmit nem veszít az íz- és vitaminértékéből. Ha kiveszed a mélyhűtőből, várd meg, amíg magától felenged. Másik megoldásként a friss mustot öntsd edénybe, forráspontig melegítsd, utána szedd üvegekbe, és a tetejére dobj késhegynyi tartósítószert. Tégy rá celofánt, légmentesen zárd le, majd hűvös helyen tárold.

Blog.hu ajánló