A legfinomabb házi must
Nem kell hozzá szüret, hogy elkészítsd
Nincs szükség több hold földre és szőlőprésre ahhoz, hogy friss, illatos mustot igyál otthon.

A legfinomabb házi must
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Helena Christensen 50 évesen sem szégyenlősködik: bőrruhában mutatta meg észbontó alakját »

Felemás csizmát vett fel, de nem feledékenységből: újra terjed a vidám trend »

Nem találunk szavakat a hímzett napszemüvegre: Ulyana Sergeenko nagyot alkotott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha máshol nincs rá módod, készíts házi mustot a konyhádban! Már egy-két kiló gyümölcsből is préselhetsz ki néhány pohár szüreti levet. Apró trükköket bevetve pedig az év bármely időszakában élvezheted a szőlő friss ízét.

Házi must

Hozzávalók 16 decihez:

  • 3 kg szőlő
  • nátrium-benzoát
Recept idők

Elkészítés:

A szőlőt alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. A fürtöket szemezd le, az egészségtelen részeket dobd ki. Rakd át egy nagyobb méretű, kisebb lyukú szűrőbe, és fakanál segítségével préseld ki a gyümölcs levét, azaz jól nyomkodd meg. Rögtön ihatod, de néhány nap alatt feltétlenül fogyaszd el, mert utána erjedésnek indul.

Ha akarod, a mustot télire is elteheted. Az egyik legegyszerűbb módszer, ha üvegekbe rakva lefagyasztod a préselt levet, így szinte semmit nem veszít az íz- és vitaminértékéből. Ha kiveszed a mélyhűtőből, várd meg, amíg magától felenged. Másik megoldásként a friss mustot öntsd edénybe, forráspontig melegítsd, utána szedd üvegekbe, és a tetejére dobj késhegynyi tartósítószert. Tégy rá celofánt, légmentesen zárd le, majd hűvös helyen tárold.

Ezt is szeretjük