Házi kenyérlángos sok finomsággal a tetején - Télen esik jól igazán
Készítsd el otthon te is a gasztrofesztiválok kedvenc csemegéjét!

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Csökkenti az arcbőr zsírosodását, és kitisztítja a pórusokat: házi maszk narancslével »

Széles körű csodafegyver a szépségért: 6 bőrápoló termék, varázsmogyoróval »

Diszkréten fénylő smink, ami feltölti a ráncokat: ezzel a trükkel simábbnak tűnik az érett bőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár nem ez a leggyorsabb kenyérlángosrecept, nem fogsz csalódni, ha kipróbálod. A tényleges munka nem sok vele, viszont számolj három órás kelesztéssel. A házi tésztára minden rákerülhet, amit csak szeretnél. Nagyobb családi és baráti összejövetelekre is elég ez a mennyiség.

Házi kenyérlángos

Hozzávalók 18 szelethez:

A tésztához

  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 2 dl víz
  • 5 dkg só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dkg porcukor

A feltéthez

  • 25 dkg sajt
  • 5 dl tejföl
  • 6 lilahagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 szelet szalonna
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts tejet, morzsold bele az élesztőt, a tetejére szórj két marék lisztet, és rakd rá a porcukrot. Kicsit keverd össze, majd hagyd felfutni körülbelül 15 perc alatt. Akkor jó, ha a térfogata legalább a háromszorosára nő. Tedd a lisztet és a sót egy tálba, öntsd rá a kovászt, majd kézzel jól dolgozd össze a tésztát. Folyamatosan önts hozzá annyi vizet, amennyit felvesz. Félkeménynek kell lennie, mint a lángostésztának. Takard le, és keleszd két órán át.

Pihentetést követően lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd oszd három részre, és keleszd még egy órán át. Közben a szalonnát pirítsd meg egy serpenyőben, és tedd ki tányérra. A zsírjában süsd üvegesre a felkarikázott hagymát, dobd bele az apróra vágott fokhagymát, és sózd meg. Ha jól megpirul, öntsd rá a tejfölt, és főzd egy-két percig.

Az egyik tésztadarabot gyúródeszkán nyújtsd ki egy-másfél centi vastagra. Igazgasd a tepsibe, és a 200 fokra előmelegített sütőben öt perc alatt süsd elő. Utána vedd ki, öntsd rá a tejfölös mártást, ízlés szerint rakj rá szalonnát, sajtot, esetleg más feltétet. Süsd 250 fokon 30-35 percig. Így járj el a másik két tésztával is.

Ezt is szeretjük