Házi kenyérlángos sok finomsággal a tetején - Télen esik jól igazán
Készítsd el otthon te is a gasztrofesztiválok kedvenc csemegéjét!

Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Nőies egészruhák telt alakra, amik a kabát alatt sem mutatnak tömzsinek: alakformáló fazonok, árakkal »

Ez a nőies retró frizura okozta idén a legnagyobb meglepetést: nem, ez már nem az a focistahaj »

Nem tökéletes a testük, de elfogadták önmagukat: leszámoltak a megfelelési kényszerrel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár nem ez a leggyorsabb kenyérlángosrecept, nem fogsz csalódni, ha kipróbálod. A tényleges munka nem sok vele, viszont számolj három órás kelesztéssel. A házi tésztára minden rákerülhet, amit csak szeretnél. Nagyobb családi és baráti összejövetelekre is elég ez a mennyiség.

Házi kenyérlángos

Hozzávalók 18 szelethez:

A tésztához

  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 2 dl víz
  • 5 dkg só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dkg porcukor

A feltéthez

  • 25 dkg sajt
  • 5 dl tejföl
  • 6 lilahagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 szelet szalonna
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts tejet, morzsold bele az élesztőt, a tetejére szórj két marék lisztet, és rakd rá a porcukrot. Kicsit keverd össze, majd hagyd felfutni körülbelül 15 perc alatt. Akkor jó, ha a térfogata legalább a háromszorosára nő. Tedd a lisztet és a sót egy tálba, öntsd rá a kovászt, majd kézzel jól dolgozd össze a tésztát. Folyamatosan önts hozzá annyi vizet, amennyit felvesz. Félkeménynek kell lennie, mint a lángostésztának. Takard le, és keleszd két órán át.

Pihentetést követően lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd oszd három részre, és keleszd még egy órán át. Közben a szalonnát pirítsd meg egy serpenyőben, és tedd ki tányérra. A zsírjában süsd üvegesre a felkarikázott hagymát, dobd bele az apróra vágott fokhagymát, és sózd meg. Ha jól megpirul, öntsd rá a tejfölt, és főzd egy-két percig.

Az egyik tésztadarabot gyúródeszkán nyújtsd ki egy-másfél centi vastagra. Igazgasd a tepsibe, és a 200 fokra előmelegített sütőben öt perc alatt süsd elő. Utána vedd ki, öntsd rá a tejfölös mártást, ízlés szerint rakj rá szalonnát, sajtot, esetleg más feltétet. Süsd 250 fokon 30-35 percig. Így járj el a másik két tésztával is.

Ezt is szeretjük