Házi francia krémes egyszerűen: bolti tésztából is isteni a cukrászdák kedvence

Ha azt gondolnád, hogy nagyon bonyolult elkészíteni a francia krémest, akkor tévedsz. Bolti leveles tésztából villámgyors és nagyon egyszerű.

francia-kremes
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A roppanós tészta, a vaníliás krém, a tejszín és a máz négyesének ki tudna ellenállni? Jó hír, hogy nem kell vele fél napig pepecselni, hisz a leveles tésztát a boltban is beszerezheted. Akkor jó, ha a krém nem émelyítő, és tényleg könnyed. A francia krémest mindenképp egy nappal tálalás előtt készítsd el, hogy a lapok megpuhuljanak.  

Házi francia krémes

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 18 dkg cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál zselatin

A tetejére

  • 2 csomag karamellás pudingpor
  • 10 dkg porcukor
  • 4 evőkanál forró víz
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát olvaszd fel, és vágd kétfelé. Egyenként nyújtsd ki jó vékonyra, szurkáld meg több helyen, hogy ne púposodjon fel sütés közben, majd mehet a forró sütőbe. Laponként süsd 180 fokon világosbarnára körülbelül 10-10 perc alatt.


A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a kétféle cukorral. Add hozzá a vaníliás pudingot és a tejet, majd kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. A zselatint dolgozd el egy deci hideg vízben, melegítsd meg a mikróban, és hagyd állni. A tejszínt verd kemény habbá a porcukorral, majd az egyharmadát forgasd a langyosra hűlt sárga krémbe a kissé kihűlt zselatinnal együtt.


Állítsd össze a sütit, a legjobb, ha egy magasabb falú tepsibe rakod a kevésbé szép lapot, kend rá a krémet, arra pedig a maradék tejszínhabot. A mázhoz a hozzávalókat keverd össze, majd a forró vizet részletekben adagold hozzá. Ezt egyengesd a szebb lapra, és vágd fel körülbelül 16 részre, majd rakd a tejszínhabra. Tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára, majd tálalás előtt szeleteld fel.
A franciák leveles tésztából készülő krémese az általában vaníliakrémmel töltött mille-feuille, amit akár gyümölccsel is feldobhatsz. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük