Egyszerű, házi csokifagyi: nem kell hozzá semmilyen gép
A házi csokifagyi lágy, krémes és abbahagyhatatlan. Ennél jobb hűsítőt aligha kívánhatsz kánikulai napokon.

hazi-csokifagyi
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Jöhet a fagyi bármikor? Ezt a mennyei édességet már otthon is elkészítheted. Fontos, hogy jó minőségű alapanyagokat használj! Feldobhatod a jeges nyalánkságot mogyoró- vagy csokidarabokkal, esetleg grillázzsal. A csokis masszát akár jégkrémformákba is öntheted. 

Házi csokifagyi

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 4 dl habtejszín
  • 2 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A csokit vízgőz felett olvaszd fel, majd hagyd hűlni egy kicsit. Közben érdemes egyszer-kétszer megkeverni. A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat dolgozd össze fehéredésig a cukorral. A tojások fehérjét verd kemény habbá, és add hozzá a csokit, a cukros tojássárgáját, majd óvatosan forgasd hozzá a felvert habtejszínt is. Végül keverd hozzá a kakaót.
Öntsd a masszát zárható edénybe, és, amikor kihűl, tedd a fagyasztóba. Hűtsd legalább hat órán át, időnként kavargasd meg. Tálalás előtt 10 perccel érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy könnyebben, szebben adagolhasd. Díszítheted tejszínnel, rolettikkel, gyümölcsökkel. 
Szívesen próbálkoznál gyümölcsfagyival is? Azt sem ördöngösség összedobni. 

Ezt is szeretjük