Filléres, extra ropogós házi chips
Ropogósabb, mint a bolti
A házi chips elkészítése kevés erőfeszítést igényel, és ízlésed, kedved szerint fűszerezheted.

Filléres, extra ropogós házi chips
beauty and style
Top olvasott cikkek

A házi chips köretnek és nassnak is tökéletes. Bő olajban sütve ugyanolyan finom,  mint tepsiben vagy mikróban készítve. Ráadásul biztos lehetsz abban, hogy nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot. Kínáld hozzá kedvenc mártogatósodat!

Házi chips

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 nagyobb krumpli
  • negyed l olaj
  • 3 szál újhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd meg hideg vízben, és töröld meg papírtörlővel vagy konyharuhával. Késsel is felkarikázhatod, de ha uborkagyalun reszeled le, biztos, hogy egyforma szeleteket kapsz. Minél vékonyabb a chips, annál ropogósabbra tudod sütni.

Forrósíts olajat, és rakd bele a krumplikat. Csak annyit süss egyszerre, amennyi kényelmesen elfér az edényben. Sütés közben ügyelj arra, hogy a szirmok ne tapadjanak össze. Óvatosan forgasd át a chipseket. Ha kellően pirosak, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le a felesleges olajat. Szórd meg ízlés szerint sóval, fűszersóval, borssal, de ízesítheted fokhagymával és aprított újhagymával is. Ha sütőben készítenéd, akkor 200 fokon körülbelül 10-15 perc alatt süsd ropogósra. Mikróban pedig körülbelül öt perc az elkészítési idő.

Ezt is szeretjük