Zamatos, illatos akácszörp házilag: most tedd el télire
Ne maradj le az akácszörpről, már most hozzáfoghatsz az eltevéshez. Különösen jól jön majd, ha meghűlés, megfázás gyötör.

akacszorp-receptje
Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Szuperlenge, nőies nyári nadrágok farmer helyett: nem lesz bennük meleged »

Az 50 éves Jennifer Aniston egy percet sem öregszik: örökzöld stílusával is megállítja az időt »

Nőies kánikulaszettek a munkahelyre: szellősek, mégsem kihívóak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Virágzik, és messziről illatozik az akác, ideje eltenni az idei szörpadagot! Jó, ha sorakozik néhány üveg a polcodon, hisz ezt is segítségül hívhatod, ha meghűlsz vagy köhögsz. Meleg, nyári napokon pedig kiváló hűsítő. Hígítsd vízzel, szódával, de kiváló alap lehet limonádéhoz, koktélokhoz is. Ha biztosra akarsz menni, és sokáig tárolni a szörpöt, az üveg tetejére, két celofán közé rakj kevés tartósítószert. Érdemes az üvegeket mosogatógépben vagy mikróban sterilizálni. 

Házi akácszörp

Hozzávalók:

  • 1 nagy tál akácvirág
  • 3 l víz
  • 2 kg cukor
  • 8 dkg citromsav
  • 3 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

Nagyon fontos, hogy ott szedj akácvirágot, ahol nincs nagy forgalom, és tiszta a levegő. A virágokat jó alaposan mosd meg, és szedegesd le a szárról. A citromot öblítsd le, dörzsöld meg, karikázd fel. A virágokat szórd egy ötliteres üvegbe, tedd bele a citromot, és öntsd rá a vizet. Fedd le, és rakd hűvös, 10-15 fokos helyre. Hagyd állni három napig, közben kevergesd meg.

Amikor már elég illatos, szűrd le, a virágokat jól nyomkodd ki. Az ízes, illatos levet kezdd melegíteni, majd keverd hozzá a cukrot, a citromsavat, és forrald fel. Várd meg, míg a cukor teljesen elolvad, és kanalazd sterilizált, felforrósított üvegekbe. Pakold szárazdunsztba, és hagyd párnák, plédek között kihűlni. Tartsd száraz, hűvös helyen, felbontást követően pedig a hűtőszekrényben. 
Melegebb napokon a házi frissítőknél nincs is jobb. Ezeket az italokat otthon is könnyen elkészítheted. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük