Ropogós harcsafilé sörtésztában
Így lesz különösen finom a panír
A hagyományos bunda helyett süsd a harcsafilét habkönnyű sörtésztában. Sokkal finomabb lesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagypéntek a keresztények számára szigorú böjti nap, a húsok közül csak hal kerülhet az asztalra. A harcsafilé sörtésztában legalább olyan finom lesz, mintha étteremben vagy sütödében rendelted volna. Ehhez a fogáshoz jólesik valamilyen szósz.

Harcsafilé sörtésztában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg harcsa
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl sör
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom
  • őrölt bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A halat mosd meg, jól csepegtesd le, papírtörlővel itasd le róla a vizet. Ha túl nagyok a szeletek, vágd kisebbre. Dörzsöld be kevés citromlével, sózd be, és hagyd állni fél óráig.

Utána készítsd el a sörtésztát. Fontos, hogy a hozzávalók lehetőleg hidegek legyenek. A tojások sárgáját keverd össze a sörrel, ízlés szerint sózd, borsozd. Adj hozzá annyi sütőporral vegyített lisztet, hogy az állaga a palacsintatésztáénál kicsit sűrűbb legyen. Dolgozd csomómentesre. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, majd fakanállal óvatosan forgasd a masszához.

A sütéshez egy serpenyőben hevíts körülbelül négyujjnyi olajat. A halat forgasd először a lisztbe, majd a sűrű tésztába. Rakd a forró olajba, és közepes lángon mindkét oldalát süsd szép pirosra körülbelül tíz perc alatt. Óvatosan szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le az olajat.

Ezt is szeretjük