Halszeletek fűszeres sörtésztában sütve: így lesz még ropogósabb
Ha rántva unod, süsd ropogós, fűszeres sörtésztában a halat! Az ünnepekre is kitűnő választás.

hal-sortesztaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétköznapokra, nagyobb alkalmakra egyaránt kitűnő a sörtésztában sült halfilé. Így a karácsonyi menübe is betervezheted. Könnyedén össze lehet dobni, az íze mellett pont ez a legjobb benne. A bundája igazán ropogós lesz, ha a liszthez sütőport is teszel. 

Halszeletek sörtésztában

Hozzávalók:

  • 50 dkg halfilé
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl sör
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 0.5 kk sütőpor
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a halat és vágd szeletekre, sózd be enyhén mindkét oldalukat, és tedd a hűtőbe fél órára. Közben add hozzá a liszthez a sütőport, a borsot, a fűszerpaprikát és a sót, majd szép fokozatosan öntsd hozzá a sört, a reszelt fokhagymagerezdet, és keverd addig, amíg egy sűrűbb palacsintaszerű tésztát nem kapsz.

 

Forgasd a halszeleteket a lisztbe, majd a sörtésztába. Bő, forró olajban süsd aranybarnára mindkét oldalukat, majd tedd egy papírtörlőre, hogy jól le tudjon csepegni róluk az olaj.
A gyerekek nagy kedvencét, a halrudat is elkészítheted otthon. Így legalább tudod, hogy miből készül. 

Ezt is szeretjük