Halszeletek fűszeres sörtésztában sütve: így lesz még ropogósabb
Ha rántva unod, süsd ropogós, fűszeres sörtésztában a halat! Az ünnepekre is kitűnő választás.
Hétköznapokra, nagyobb alkalmakra egyaránt kitűnő a sörtésztában sült halfilé. Így a karácsonyi menübe is betervezheted. Könnyedén össze lehet dobni, az íze mellett pont ez a legjobb benne. A bundája igazán ropogós lesz, ha a liszthez sütőport is teszel.
Halszeletek sörtésztában
Hozzávalók
- 50 dkg halfilé
- 20 dkg liszt
- 2 dl sör
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk fűszerpaprika
- 0.5 kk sütőpor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Tisztítsd meg a halat és vágd szeletekre, sózd be enyhén mindkét oldalukat, és tedd a hűtőbe fél órára. Közben add hozzá a liszthez a sütőport, a borsot, a fűszerpaprikát és a sót, majd szép fokozatosan öntsd hozzá a sört, a reszelt fokhagymagerezdet, és keverd addig, amíg egy sűrűbb palacsintaszerű tésztát nem kapsz.
Forgasd a halszeleteket a lisztbe, majd a sörtésztába. Bő, forró olajban süsd aranybarnára mindkét oldalukat, majd tedd egy papírtörlőre, hogy jól le tudjon csepegni róluk az olaj.
A gyerekek nagy kedvencét, a halrudat is elkészítheted otthon. Így legalább tudod, hogy miből készül.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept