Hagyományos karácsonyi halászlé
Munkás, de megéri
A halászlé ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyhoz, mint a fenyőfa, így muszáj lesz elkészítened.

Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

3 tévhit a házasság első évéről: senkinél sem törvényszerűek »

3 divatos táska, amiben nem csak egy zsebkendő fér el: az apró retikül ellentéte, mégis sokan imádják »

Füstös szemsmink 50 felett: nem öregít, ha így kerül fel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy tál forró és sűrű halászlé remek indítás az ünnepi lakomához, a hal mellett gondolj azokra is, akik esetleg nem szeretnek a szálkás részekkel bajlódni, pakold meg gazdagon haltejjel és ikrával is a levest, úgy teljes.

Elmaradhatatlan velejárója a friss, finom kenyér, az ünnepek idején úgyis mindegy, ilyenkor az is fogyaszt ilyesmit, aki évközben egyébként nem.

Halászlé

Hozzávalók:

  • 50 dkg tisztított, darabolt pontyszelet
  • 50 dkg tisztított, darabolt törpeharcsa, csuka, vagy egyéb halszelet
  • 15 dkg belsőség - haltej, ikra
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 2 nagy evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • cseresznyepaprika ízlés szerint

Elkészítés ideje:

2 óra

Elkészítés menete:

A megtisztított halszeleteket sózd be és tedd félre. A hagymát darabold fel, ahogy a paradicsomot és a paprikát is. Vedd elő az erre szánt lábast, pakold az aljára a különböző halszeleteket - a pontyot ne -, rakd bele a paradicsomot és a paprikát is,  öntsd fel körülbelül 5-6 deci vízzel és főzz mindent puhára.

Ha szépen megfőtt mindenki, passzírozd át egy paradicsompasszírozon az egészet, majd mehet vissza a lábasba, öntsd fel még némi vízzel, tedd bele a pontyszeleteket és a belsőségeket, öntsd hozzá a bort is és főzd készre az egészet, ez körülbelül még tíz-tizenöt percet vesz majd igénybe. A cseresznyepaprikát inkább csak mellé tálald, így biztosan csak annak jut majd, aki szereti a csípőset.

Forró és tápláló levesek

Egy nagy tál leves a legnagyobb zimankó idején is átmelengeti a szervezeted, készítsd el kedvencedet!

OLVASD EL EZT IS!

babgulyas fustolt csulokkel lead
  • paprika
  • sárgarépa

Laktató babgulyás

Ezt is szeretjük