Hagyományos karácsonyi halászlé
Munkás, de megéri
A halászlé ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyhoz, mint a fenyőfa, így muszáj lesz elkészítened.

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy tál forró és sűrű halászlé remek indítás az ünnepi lakomához, a hal mellett gondolj azokra is, akik esetleg nem szeretnek a szálkás részekkel bajlódni, pakold meg gazdagon haltejjel és ikrával is a levest, úgy teljes.

Elmaradhatatlan velejárója a friss, finom kenyér, az ünnepek idején úgyis mindegy, ilyenkor az is fogyaszt ilyesmit, aki évközben egyébként nem.

Halászlé

Hozzávalók:

  • 50 dkg tisztított, darabolt pontyszelet
  • 50 dkg tisztított, darabolt törpeharcsa, csuka, vagy egyéb halszelet
  • 15 dkg belsőség - haltej, ikra
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 2 nagy evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • cseresznyepaprika ízlés szerint

Elkészítés ideje:

2 óra

Elkészítés menete:

A megtisztított halszeleteket sózd be és tedd félre. A hagymát darabold fel, ahogy a paradicsomot és a paprikát is. Vedd elő az erre szánt lábast, pakold az aljára a különböző halszeleteket - a pontyot ne -, rakd bele a paradicsomot és a paprikát is,  öntsd fel körülbelül 5-6 deci vízzel és főzz mindent puhára.

Ha szépen megfőtt mindenki, passzírozd át egy paradicsompasszírozon az egészet, majd mehet vissza a lábasba, öntsd fel még némi vízzel, tedd bele a pontyszeleteket és a belsőségeket, öntsd hozzá a bort is és főzd készre az egészet, ez körülbelül még tíz-tizenöt percet vesz majd igénybe. A cseresznyepaprikát inkább csak mellé tálald, így biztosan csak annak jut majd, aki szereti a csípőset.

Forró és tápláló levesek

Egy nagy tál leves a legnagyobb zimankó idején is átmelengeti a szervezeted, készítsd el kedvencedet!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

babgulyas fustolt csulokkel lead
  • paprika
  • sárgarépa

Laktató babgulyás

Ezt is szeretjük