Hagyományos karácsonyi halászlé
Munkás, de megéri
A halászlé ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyhoz, mint a fenyőfa, így muszáj lesz elkészítened.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 körömtrend, ami nagyon erős lesz ősszel: már most sokan választják ezeket a manikűröket »

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy tál forró és sűrű halászlé remek indítás az ünnepi lakomához, a hal mellett gondolj azokra is, akik esetleg nem szeretnek a szálkás részekkel bajlódni, pakold meg gazdagon haltejjel és ikrával is a levest, úgy teljes.

Elmaradhatatlan velejárója a friss, finom kenyér, az ünnepek idején úgyis mindegy, ilyenkor az is fogyaszt ilyesmit, aki évközben egyébként nem.

Halászlé

Hozzávalók:

  • 50 dkg tisztított, darabolt pontyszelet
  • 50 dkg tisztított, darabolt törpeharcsa, csuka, vagy egyéb halszelet
  • 15 dkg belsőség - haltej, ikra
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 2 nagy evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • cseresznyepaprika ízlés szerint

Elkészítés ideje:

2 óra

Elkészítés menete:

A megtisztított halszeleteket sózd be és tedd félre. A hagymát darabold fel, ahogy a paradicsomot és a paprikát is. Vedd elő az erre szánt lábast, pakold az aljára a különböző halszeleteket - a pontyot ne -, rakd bele a paradicsomot és a paprikát is,  öntsd fel körülbelül 5-6 deci vízzel és főzz mindent puhára.

Ha szépen megfőtt mindenki, passzírozd át egy paradicsompasszírozon az egészet, majd mehet vissza a lábasba, öntsd fel még némi vízzel, tedd bele a pontyszeleteket és a belsőségeket, öntsd hozzá a bort is és főzd készre az egészet, ez körülbelül még tíz-tizenöt percet vesz majd igénybe. A cseresznyepaprikát inkább csak mellé tálald, így biztosan csak annak jut majd, aki szereti a csípőset.

Forró és tápláló levesek

Egy nagy tál leves a legnagyobb zimankó idején is átmelengeti a szervezeted, készítsd el kedvencedet!

OLVASD EL EZT IS!

babgulyas fustolt csulokkel lead
  • paprika
  • sárgarépa

Laktató babgulyás

Ezt is szeretjük