Hagyományos karácsonyi halászlé
Munkás, de megéri
A halászlé ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyhoz, mint a fenyőfa, így muszáj lesz elkészítened.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy tál forró és sűrű halászlé remek indítás az ünnepi lakomához, a hal mellett gondolj azokra is, akik esetleg nem szeretnek a szálkás részekkel bajlódni, pakold meg gazdagon haltejjel és ikrával is a levest, úgy teljes.

Elmaradhatatlan velejárója a friss, finom kenyér, az ünnepek idején úgyis mindegy, ilyenkor az is fogyaszt ilyesmit, aki évközben egyébként nem.

Halászlé

Hozzávalók:

  • 50 dkg tisztított, darabolt pontyszelet
  • 50 dkg tisztított, darabolt törpeharcsa, csuka, vagy egyéb halszelet
  • 15 dkg belsőség - haltej, ikra
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 2 nagy evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • cseresznyepaprika ízlés szerint

Elkészítés ideje:

2 óra

Elkészítés menete:

A megtisztított halszeleteket sózd be és tedd félre. A hagymát darabold fel, ahogy a paradicsomot és a paprikát is. Vedd elő az erre szánt lábast, pakold az aljára a különböző halszeleteket - a pontyot ne -, rakd bele a paradicsomot és a paprikát is,  öntsd fel körülbelül 5-6 deci vízzel és főzz mindent puhára.

Ha szépen megfőtt mindenki, passzírozd át egy paradicsompasszírozon az egészet, majd mehet vissza a lábasba, öntsd fel még némi vízzel, tedd bele a pontyszeleteket és a belsőségeket, öntsd hozzá a bort is és főzd készre az egészet, ez körülbelül még tíz-tizenöt percet vesz majd igénybe. A cseresznyepaprikát inkább csak mellé tálald, így biztosan csak annak jut majd, aki szereti a csípőset.

Forró és tápláló levesek

Egy nagy tál leves a legnagyobb zimankó idején is átmelengeti a szervezeted, készítsd el kedvencedet!

OLVASD EL EZT IS!

babgulyas fustolt csulokkel lead
  • paprika
  • sárgarépa

Laktató babgulyás

Ezt is szeretjük