Hagyományos knédli házilag: a hagyományos cseh köret isteni finom a szaftos húsokhoz
Ha van otthon lábosba tehető párolóbetéted, te is könnyen elkészítheted a csehek hagyományos köretét, a knédlit.

knedli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sietős cseh háziasszony ma már akár porból készítheti a knédlit, amely - mint minden hasonló esetben - meg sem közelíti az eredetit. A hagyományos knédli egyszerű, kalácsra emlékeztető kelt tésztából készül, semmihez sem hasonlítható lágyságát pedig az adja, hogy gőz fölött főzik puhára - ehhez használhatsz párolóbetétet vagy akár lábosra illeszthető rácsot. Szaftos húsok mellé isteni köret.

Hagyományos knédli

Hozzávalók

  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1.5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag porélesztő
  • vaj a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A langyos tejet keverd el a cukorral és a porélesztővel. A kétféle lisztet szitáld össze, sózd meg, keverd hozzá a tojást és az élesztős tejet, és dolgozd össze. Lágy tésztát fogsz kapni. Takard le, és meleg helyen egy óra alatt keleszd a duplájára. Amikor a tészta megnőtt, lisztezett deszkán sodorj belőle két rudat. Egy lábas aljában forralj vizet. Tedd a tetejére a rácsot vagy a párolóbetétet, ezt béleled ki vajjal vékonyan megkent sütőpapírral, helyezd rá a knédlirudakat, és lefedve gőzöld nagyjából 20 percig. Közben ne emeld fel a fedőt. Ha kész, vedd ki a gőzből, de ne szeleteld fel azonnal, mert úgy könnyen kiszárad.

Klasszikus vadas mellé nagyon finom köret.

Ezt is szeretjük