Házi habos krémes leveles tésztából - Sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos

Akkor is csodás lesz a házi habos krémes, ha bolti tésztát használsz.

Házi habos krémes leveles tésztából - Sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha eddig nem mertél otthon krémessel próbálkozni, akkor ez a te recepted. Mivel a tésztát nem kell saját kezűleg készíteni, jóval kevesebb a hibázás lehetősége, és nem töltesz fél napot a konyhában. 

Ha mirelit leveles tésztával dolgozol, szobahőmérsékleten engedd fel. Érdemes a süteményt egy nappal korábban összeállítani, hogy jól szeletelhető legyen. A porcukor helyett csokimázat is rakhatsz a tetejére.

Habos krémes

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés ideje: 45 perc

A leveles tésztát tekerd ki, majd vágd ketté. Villával szurkáld meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 170 fokon süsd aranybarnára laponként körülbelül tíz-tíz perc alatt. A tésztát tedd félre hűlni.

A krémhez a tejet öntsd egy nagyobb lábosba, majd rakd fel a tűzre, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport. Állandóan kevergetve főzz sűrű krémet, majd várd meg, amíg langyosra hűl. Dolgozd hozzá a vajat, és simítsd a tésztára. A tejszínt a fixálóval verd kemény habbá, majd egyengesd a krémre. Tedd a hűtőbe, hogy jól megdermedjen. Tálaláskor egy éles késsel szeleteld fel, és szórd meg porcukorral. 

Ezt is szeretjük