Mennyei, tavaszi epres tiramisu: így készítve talán finomabb, mint az eredeti

A babapiskótából és lágy mascarponés krémből készült tiramisu eperrel talán még finomabb.

Habos, epres tiramisu
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sütés nélkül készülő, babapiskótás, krémes tiramisu epres változatban könnyed, hűsítő tavaszi desszert lehet. Ebből a változatból a kávé ki is marad, helyét a piros gyümölcs foglalja el, így lesz édes és abbahagyhatatlan. A tejszínt elkészítés előtt tartsd a hűtőben, mert hidegen sokkal könnyebb habbá verni.

Habos, epres tiramisu

Hozzávalók 5 pohárhoz

  • 50 dkg mascarpone
  • 50 dkg eper
  • 50 dkg babapiskóta
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 dkg porcukor
  • 2.5 dl habtejszín
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • kakaó a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

Az eperről vágd ki a leveleit, a gyümölcsöt darabold fel, keverd el a citromlével és tíz deka kristálycukorral, öntsd fel vízzel, majd tedd fel egy lábosban főni. Amikor megpuhult, a levéből merj ki annyit, hogy a babapiskótát ebbe tudd mártogatni. A keményítőt keverd el egy kevés vízzel, add az eperhez, forrald össze, hogy besűrűsödjön, majd  húzd le a tűzről, és kicsit hagyd kihűlni. Közben a mascarponét keverd ki a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt verd habbá, majd add hozzá a porcukrot, ezzel verd még egy darabig, végül forgasd bele a mascarponés keveréket. A babapiskótákat törd ketté, kezdd el őket belemártogatni a félretett eperlébe, és helyezd el őket egy-egy pohár alján. Kanalazz rájuk az eperből, ezeken oszd el a habos keverék felét, majd ismételd meg a rétegzést a babapiskóta, az eper és a krém másik felével. Az adagok tetejét szórd meg kakaóval, és tedd őket a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek.

Hűsítő pohárkrémet citromból és cseresznyéből is készíthetsz, ami igazán jólesik a melegebb napokon.

Habkönnyű citromkrém vaníliapudinggal dúsítva, cseresznyével rétegezve

Szezonális gyümölccsel rétegezve igazán frissítő édességet kapsz, egy könnyed ebéd után ez a tökéletes nyári desszert.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük