Ellenállhatatlan, habos, epres tekercsek - Ne bajlódj a tésztakészítéssel
A ropogós tekercseket változatosan megtöltheted, mascarponés, tejszínes krémmel, eperrel ellenállhatatlan.
Még van néhány hét, hogy friss gyümölcsöt használj az epres tekercsekhez. Gyorsan végzel a sütikészítéssel, ha alapnak bolti leveles tésztát használsz. Ha szeretnéd, hogy a süti még szebben csillogjon, kevés mézet is csorgathatsz a tetejére.
Habos, epres tekercsek
Hozzávalók
- 40 dkg leveles tészta
- 30 dkg eper
- 20 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
Elkészítés:
Ha szükséges, a leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen két milliméter vékonyra, majd vágd fel háromszög alakúra. A töltelékhez a tejszínt verd kemény habbá, add hozzá a mascarponét, a cukrot, a vaníliát, és kend a tésztára. Rakj mindegyikbe kisebb darabokra vágott epret. Tekerd fel a tésztát, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól nagyobb távolságra, és kend meg mindegyiket felvert tojással.
Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd szép pirosra 12-15 perc alatt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept