Veszélyesen habos, csokis süti: mennyei finomság
Vigyázz, ez az édesség függőséget okoz! A habos-csokis süti alapja egy egyszerű és gyors, kakaós-diós, kevert tészta.
Ennek a sütinek az édesszájúak körében mindig olyan nagy a sikere, hogy aki megkóstolja, elkéri a receptjét. Egyáltalán nem bonyolult, mégis már a látványa elcsábít, hát még az íze! Könnyebb összedobni, mint a piskótát, hisz kevesebb a hibázási lehetőség. Kicsit tömény, de ez senkit sem zavar.

Habos, csokis süti
Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 18 dkg vaj
- 15 dkg dió
- 6 db tojás
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A habhoz
- 5 db tojásfehérje
- 15 dkg cukor
A tetejére
- 10 dkg étcsoki
- 1 evőkanál olaj
- dió
Elkészítés:
A vajat habosítsd a cukorral, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásssárgákat. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet a kakaóval, a darált dióval és a szódabikarbónával, majd forgasd a vajas elegyhez. Végül dolgozd hozzá laza mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egyengesd a masszát vajjal kikent, és liszttel megszórt tepsibe, majd szépen egyengesd el. Told a forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25 perc alatt.
A habhoz gőz felett verd fel a tojásfehérjét, és keverd hozzá a cukrot. Kend a tésztára, majd told vissza a sütőbe 10 percre. Ha a hab megkeményedik, a tetejére olvaszd fel a csokit, keverd össze az olajjal, és csorgasd a süti tetejére. Ha szeretnéd, ezt is rásütheted pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg apróra vágott dióval.
Édesszájúak ne hagyják ki a csokis-mézeskalácsos kuglófot se! A mézeskalács-fűszerkeveréktől igazán ünnepi lesz, és nem kell attól tartanod, hogy kiszárad!
