Habos almás pite
A habos almás pitére még a legnagyobb kritikusaid is csupa jót fognak mondani. Ne lepődj meg, ha másnapra egy szelet sem marad.
Az almás sütik versenyében ez az édesség dobogós helyre kerülne. Igazi békebeli desszert, amelyért a család minden tagja egyformán rajong. A habos almás pite töltelékébe keverhetsz vaníliás pudingot, a habot pedig feldobhatod mandula- vagy diódarabokkal.
Habos almás pite
Hozzávalók 24 darabhoz
- 35 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál cukor
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Töltelékhez
- 1 kg alma
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- fél citrom
Habhoz
- 7 evőkanál cukor
- 4 tojásfehérje
- csipet só
Elkészítés:
A tésztához szitáld egy nagyobb tálba a lisztet, keverd össze a sütőporral és a sóval, gyúrd össze a vajjal, a cukorral és a tojással. Add hozzá a tejfölt, és alaposan dolgozd össze. Letakarva tedd legalább egy órára a hűtőbe, de akár egy éjszakán át is ott maradhat.
A töltelékhez az almát hámozd meg, nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, keverd össze a cukorral, a fahéjjal, és facsard hozzá a citrom levét. Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, rakd közepes méretű tepsibe vagy piteformába. Kanalazd rá az almás tölteléket, egyengesd a tetejére a habot. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 25-35 perc alatt süsd meg.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció