Habos almás pite

Erre a nagyi is büszke lenne

A habos almás pitére még a legnagyobb kritikusaid is csupa jót fognak mondani. Ne lepődj meg, ha másnapra egy szelet sem marad.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az almás sütik versenyében ez az édesség dobogós helyre kerülne. Igazi békebeli desszert, amelyért a család minden tagja egyformán rajong. A habos almás pite töltelékébe keverhetsz vaníliás pudingot, a habot pedig feldobhatod mandula- vagy diódarabokkal.

Habos almás pite

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Töltelékhez

  • 1 kg alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél citrom

Habhoz

  • 7 evőkanál cukor
  • 4 tojásfehérje
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához szitáld egy nagyobb tálba a lisztet, keverd össze a sütőporral és a sóval, gyúrd össze a vajjal, a cukorral és a tojással. Add hozzá a tejfölt, és  alaposan dolgozd össze. Letakarva tedd legalább egy órára a hűtőbe, de akár egy éjszakán át is ott maradhat.

A töltelékhez az almát hámozd meg, nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, keverd össze a cukorral, a fahéjjal, és facsard hozzá a citrom levét. Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, rakd közepes méretű tepsibe vagy piteformába. Kanalazd rá az almás tölteléket, egyengesd a tetejére a habot. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 25-35 perc alatt süsd meg.

15791151 94d8128e9c67126bd6526a1bd280c878 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük