Ínycsiklandó tavaszi gyümölcsös sütik
7 kép, 7 recept
A jó idő beköszöntével eljön a gyümölcsös desszertek szezonja is, válaszd ki kedvenced!

Dia

	Répatorta	A répa ugyan nem gyümölcs, távolról sem - és közelről sem -, de ettől függetlenül a répatortának itt a helye, hiszen páratlan finomság, amit nem csak a nyuszika szeret. Elkészíteni könnyebb, mint hinnéd, az édes krém pedig remekül harmonizál a répás tésztával.

Répatorta

A répa ugyan nem gyümölcs, távolról sem - és közelről sem -, de ettől függetlenül a répatortának itt a helye, hiszen páratlan finomság, amit nem csak a nyuszika szeret. Elkészíteni könnyebb, mint hinnéd, az édes krém pedig remekül harmonizál a répás tésztával.

Dia

	Áfonyás muffin	A muffin a legegyszerűbben elkészíthető sütemények egyike, ráadásul elég hamar megtanulható, egy-két sütés után már rutinosan dolgozod össze a hozzávalókat, és tulajdonképpen csak az lesz kérdés, hogy éppen milyen gyümölccsel tedd még finomabbá, szerintünk most készíts áfonyást!

Áfonyás muffin

A muffin a legegyszerűbben elkészíthető sütemények egyike, ráadásul elég hamar megtanulható, egy-két sütés után már rutinosan dolgozod össze a hozzávalókat, és tulajdonképpen csak az lesz kérdés, hogy éppen milyen gyümölccsel tedd még finomabbá, szerintünk most készíts áfonyást!

Dia

	Citromtorta	Ha beköszönt a jó idő, és valami egyszerű, nem túl édes, de isteni desszertet szeretnél készíteni, egyértelműen a citromtortát kell megsütnöd. A kellemesen fanyar édesség minden kisebb-nagyobb társasági esemény kedvenc fogása lehet.

Citromtorta

Ha beköszönt a jó idő, és valami egyszerű, nem túl édes, de isteni desszertet szeretnél készíteni, egyértelműen a citromtortát kell megsütnöd. A kellemesen fanyar édesség minden kisebb-nagyobb társasági esemény kedvenc fogása lehet.

Dia

	Epres sajttorta	...vagy sajttorta bármilyen gyümölccsel. Epertől roskadoznak a napokban a piacok polcai, ezért most borzasztó egyszerűen beszerezheted, de a végtelenül egyszerűen összedobható sajttortának szinte minden gyümölcs jól áll. Ha igazán szépet szeretnél, akkor a legjobb, ha piros gyümölcsökkel dolgozol. A sütőt pedig felejtsd el!

Epres sajttorta

...vagy sajttorta bármilyen gyümölccsel. Epertől roskadoznak a napokban a piacok polcai, ezért most borzasztó egyszerűen beszerezheted, de a végtelenül egyszerűen összedobható sajttortának szinte minden gyümölcs jól áll. Ha igazán szépet szeretnél, akkor a legjobb, ha piros gyümölcsökkel dolgozol. A sütőt pedig felejtsd el!

Dia

	Meggyes rétes	A kívül ropogós, belül isteni gyümölccsel megpakolt desszertet a nagyinál jobban senki sem tudja készíteni, de ne ess kétségbe, előbb-utóbb te is nagyi leszel, addig pedig meg kell szerezni a rutint. Tehát kötényt fel, réteslapot elő, és készüljön a meggyes rétes!

Meggyes rétes

A kívül ropogós, belül isteni gyümölccsel megpakolt desszertet a nagyinál jobban senki sem tudja készíteni, de ne ess kétségbe, előbb-utóbb te is nagyi leszel, addig pedig meg kell szerezni a rutint. Tehát kötényt fel, réteslapot elő, és készüljön a meggyes rétes!

Dia

	Gyümölcsös joghurttorta	Minden kezdő háziasszony álma ez a sütemény, amit gyakorlatilag nulla konyhai tapasztalattal is éppen olyan tökéletesre készíthetsz, mint az, aki évtizedes rutinnal pattintja össze a kapcsos tortaformát. Szedd össze a kedvenc bogyós gyümölcseidet, és már készítheted is ezt a desszertet, sütni nem kell, csak élvezni az ízeket.

Gyümölcsös joghurttorta

Minden kezdő háziasszony álma ez a sütemény, amit gyakorlatilag nulla konyhai tapasztalattal is éppen olyan tökéletesre készíthetsz, mint az, aki évtizedes rutinnal pattintja össze a kapcsos tortaformát. Szedd össze a kedvenc bogyós gyümölcseidet, és már készítheted is ezt a desszertet, sütni nem kell, csak élvezni az ízeket.

Dia

	Gyümölcsös rizskrém	Nincs ennél jobb reggeli, akár egész hétre elkészítheted előre, és minden nap másik, friss, üde gyümölccsel fogyaszthatod, laktató, nem igazán hizlal, ráadásul elég gazdaságos megoldás, plusz ha már előre elkészítetted, akkor rohanós reggeleken elég csak bedobnod a táskádba, hogy majd a munkahelyen fogyaszd. Mondjuk egy dobozba érdemes beletenni előtte.

Gyümölcsös rizskrém

Nincs ennél jobb reggeli, akár egész hétre elkészítheted előre, és minden nap másik, friss, üde gyümölccsel fogyaszthatod, laktató, nem igazán hizlal, ráadásul elég gazdaságos megoldás, plusz ha már előre elkészítetted, akkor rohanós reggeleken elég csak bedobnod a táskádba, hogy majd a munkahelyen fogyaszd. Mondjuk egy dobozba érdemes beletenni előtte.

Blog.hu ajánló
Szerző: Kancsár Péter
Fotó: