Fantasztikus gyümölcsös krémes
Ropogós leveles tésztából
Ez a pompás gyümölcsös krémes a franciák nagy kedvence. Kár lenne kihagyni.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mille-feuille vagy ezerlevél tészta az egyik leggyorsabb krémes, amit eddig készítettél. Az elegáns édességet a legjobb bogyós gyümölcsökkel tölteni. Ha nincs kéznél friss, mirelit is megteszi. A gyümölcsös krémes tetejére cukormáz vagy fondant is kerülhet.

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 75 dkg leveles tészta
  • 7 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • 1,5 dl tej
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 30 dkg gyümölcs
  • 8 kanál lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül 2 milliméteresre, majd vágd fel kisebb téglalapokra. Sorakoztasd vajjal kikent tepsibe, és előmelegített sütőben, 150 fokon süsd a tésztát körülbelül 12-15 percig. Akkor jó, ha ropogós és aranybarna.

A krémhez tedd fel forrni a tejet, add hozzá a tejszínt, a keményítőt és a vaníliás cukrot. A tojássárgát verd fehéredésig a cukorral, majd keverd a meleg, tűzről levett tejhez. Ha minden kihűl, állítsd össze a tésztát. Helyezd egy tálra vagy tálcára az első lapot, kanalazz rá krémet, kend el egyenletesen, rakj rá kevés lekvárt, majd pakold rá a gyümölcsöt. A második lappal is hasonló módon jár el. Végül tedd rá a tetejét, szórd meg porcukorral, illetve díszítsd gyümölccsel.

Blog.hu ajánló