Fantasztikus gyümölcsös krémes
Ropogós leveles tésztából
Ez a pompás gyümölcsös krémes a franciák nagy kedvence. Kár lenne kihagyni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mille-feuille vagy ezerlevél tészta az egyik leggyorsabb krémes, amit eddig készítettél. Az elegáns édességet a legjobb bogyós gyümölcsökkel tölteni. Ha nincs kéznél friss, mirelit is megteszi. A gyümölcsös krémes tetejére cukormáz vagy fondant is kerülhet.

Gyümölcsös krémes

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 75 dkg leveles tészta
  • 7 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • 1,5 dl tej
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 30 dkg gyümölcs
  • 8 kanál lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül 2 milliméteresre, majd vágd fel kisebb téglalapokra. Sorakoztasd vajjal kikent tepsibe, és előmelegített sütőben, 150 fokon süsd a tésztát körülbelül 12-15 percig. Akkor jó, ha ropogós és aranybarna.

A krémhez tedd fel forrni a tejet, add hozzá a tejszínt, a keményítőt és a vaníliás cukrot. A tojássárgát verd fehéredésig a cukorral, majd keverd a meleg, tűzről levett tejhez. Ha minden kihűl, állítsd össze a tésztát. Helyezd egy tálra vagy tálcára az első lapot, kanalazz rá krémet, kend el egyenletesen, rakj rá kevés lekvárt, majd pakold rá a gyümölcsöt. A második lappal is hasonló módon jár el. Végül tedd rá a tetejét, szórd meg porcukorral, illetve díszítsd gyümölccsel.

Ezt is szeretjük