Így készül a könnyű gyümölcskenyér
Nyári gyümölcsökkel az igazi
Villámgyorsan kész a strandszezonos változat trópusi ízvilággal és puha tésztával.
- Feltöltik a kitikkadt bőrt, ragyogóvá varázsolnak és hűsítenek: nyári szépségápolási kedvenceink árakkal »
- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A nyári gyümölcskenyérbe bármilyen gyümölcsöt beletehetsz, ami a mediterrán ízvilágot idézi. Dobd fel bátran a piacról frissen beszerzett meggyel, ribizlivel vagy málnával, vagy apríts bele szárított ananászt, banánt, papayát. A nyári szünet alatt unatkozó gyerkőcöt is befoghatod segíteni, élvezni fogja, a végeredmény pedig garantáltan még aznap délután elfogy az utolsó morzsáig.

Gyümölcskenyér
Hozzávalók 12 szelethez
- 200 gr liszt
- 150 gr vaj
- 100 gr kristálycukor
- 100 gr gyümölcs
- 50 gr aszalt gyümölcs
- 7 evőkanál tej
- 2 tojás
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A vaníliáscukrot a vajjal verd habosra, majd válaszd szét a tojásokat. A tojássárgáját üsd a vajhoz, aztán csorgasd hozzá a tejet, és keverd össze. A tojásfehérjét a kristálycukorral verd habbá, majd add a masszához. Szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, ezután az egészet jól dolgozd össze. A gyümölcsöket aprítsd fel, és a reszelt citromhéjjal együtt add a tésztához.
Az őzgerinc formát béleld ki sütőpapírral, és melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A masszát simítsd a formába, majd tedd a sütőbe 30 percre. Ügyelj rá, hogy az első húsz percben ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta összeesik. A végén végezz tűpróbát, szúrj hústűt a tésztába, ha nem tapad, a gyümölcskenyér kész, kiveheted a sütőből. Az elkészült tésztát fordítsd rá egy tálcára, és még forrón távolítsd el róla a sütőpapírt. Amikor langyos, szitálj rá porcukrot, majd hagyd kihűlni.
Még több recept