Így készül a könnyű gyümölcskenyér
Nyári gyümölcsökkel az igazi
Villámgyorsan kész a strandszezonos változat trópusi ízvilággal és puha tésztával.

beauty and style
Top olvasott cikkek

 A nyári gyümölcskenyérbe bármilyen gyümölcsöt beletehetsz, ami a mediterrán ízvilágot idézi. Dobd fel bátran a piacról frissen beszerzett meggyel, ribizlivel vagy málnával, vagy apríts bele szárított ananászt, banánt, papayát. A nyári szünet alatt unatkozó gyerkőcöt is befoghatod segíteni, élvezni fogja, a  végeredmény pedig garantáltan még aznap délután elfogy az utolsó morzsáig.

Gyümölcskenyér

Hozzávalók 12 szelethez

  • 200 gr liszt
  • 150 gr vaj
  • 100 gr kristálycukor
  • 100 gr gyümölcs
  • 50 gr aszalt gyümölcs
  • 7 evőkanál tej
  • 2 tojás
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A vaníliáscukrot a vajjal verd habosra, majd válaszd szét a tojásokat. A tojássárgáját üsd a vajhoz, aztán csorgasd hozzá a tejet, és keverd össze. A tojásfehérjét a kristálycukorral verd habbá, majd add a masszához. Szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, ezután az egészet jól dolgozd össze. A gyümölcsöket aprítsd fel, és a reszelt citromhéjjal együtt add a tésztához.

Az őzgerinc formát béleld ki sütőpapírral, és melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A masszát simítsd a formába, majd tedd a sütőbe 30 percre. Ügyelj rá, hogy az első húsz percben ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta összeesik. A végén végezz tűpróbát, szúrj hústűt a tésztába, ha nem tapad, a gyümölcskenyér kész, kiveheted a sütőből. Az elkészült tésztát fordítsd rá egy tálcára, és még forrón távolítsd el róla a sütőpapírt. Amikor langyos, szitálj rá porcukrot, majd hagyd kihűlni.

Ezt is szeretjük