4 gyors tepsis sült szombatra
Ha nem szeretnél órákat a hétvégi ebéd elkészítésével tölteni, akkor válassz egy gyors tepsis husit, dobd össze, told a sütőbe, és várd, amíg az illatok előcsalogatják a családot.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült husi ideális szombati ebéd, hiszen gyorsan készen van, a hozzávalókat pedig frissen beszerezheted a piacról reggel.

A tepsis husikat ráadásul csak elő kell készíteni, utána már mehetnek is a sütőbe, te pedig foglalatoskodhatsz mással.

Káposztás sült

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb
  • 1 fej fehér káposzta
  • ízlés szerinti só
  • bors
  • majoránna

Mosd meg a káposztát, szeleteld fel hosszában, és sózd le. Sóval, borssal és majoránnával fűszerezd be a csirkecombokat, majd nyomkodd ki a káposzta levét, és enyhén borsozd meg, így már rakhatod is a tepsibe, amit előtte bélelj ki alufóliával. Fektesd rá a káposztaágyra a csirkecombokat. Előmelegített sütőben körülbelül 30-35 percig hagyd pirulni.

Rozmaringos tarja

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet tarja
  • egy evőkanál liszt
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 8 evőkanál mustár
  • rozmaring
  • bors

A kiklopfolt, sózott és borsozott tarjaszeleteket forró olajban süsd addig, míg aranybarna színük nem lesz. Ekkor kend meg mustárral, és süsd át újra. Szórd meg friss rozmaringgal a húsokat, majd öntsd őket nyakon a borral, szórd meg liszttel, és sütőben süsd még 10 percig.

Villámgyors tepsis sült

Hozzávalók:

  • 1 kg szárnyashús
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 pohár tejföl
  • 4-5 evőkanál étolaj
  • majoránna
  • bors

Tedd tepsibe a már előre besózott húsokat, és szeleteld rá a hagymát, a fokhagymát és a gombát. Végy külön egy tálat, keverd benne össze a tejfölt, az olajat, a sót, a borsot és végül a majoránnát. Öntsd rá a húsra, fóliával fedd le, és már mehet is a sütőbe, ahol 30 perc alatt készre sül.

Kaliforniai csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 3 dkg vaj
  • 3 kaliforniai paprika
  • egy pohár tejföl
  • bors
  • kakukkfű 
  • majoránna
  • 30 dkg reszelt sajt

Sózd, borsozd a csirkemelleket, majd fektesd tepsibe. A kaliforniai paprikát szeleteld fel, majd a tedd a csirke bőre alá. Kend meg a csirkéket tejföllel, és szórd meg sajttal. Told előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt süsd készre.

Ezt is szeretjük