Isteni sült husik szombatra
Gyors, csak 30 perc!
Néhány szelet hús, illatos fűszerek, serpenyő vagy tepsi, másra nem is lesz szükséged. Receptjeinkkel a legfanatikusabb húsimádókat is elvarázsolhatod.
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
Zöldfűszeres csirkemell
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemellfilé
- petrezselyem
- bazsalikom
- fenyőmag
- olívaolaj
- őrölt bors
- só
Dobd a robotgépbe a petrezselymet, a bazsalikomot és a fenyőmagot, és locsolj rájuk annyi olívaolajat, amennyit felvesznek. A csirkemellszeleteket sózd, borsozd, majd kend be a zöldfűszeres masszával, és pihentesd 5 percig. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és kis lángon süsd meg a húsokat.
Mézes-mustáros tarja körtével
Hozzávalók:
- 4 szelet tarja
- 3 evőkanál mustár
- 2 evőkanál méz
- fél citrom leve
- 3 evőkanál olívaolaj
- őrölt fehérbors
- só
Keverd össze a mustárt 1 evőkanál mézzel, sóval, borssal, majd lazítsd fel olívaolajjal. Klopfold ki a tarjákat, és kend be alaposan a páccal. Egy felhevített serpenyőben süsd közepes lángon a szeletek mindkét oldalát 5-5 percig, majd helyezd kiolajozott tűzálló tálba a húsokat.
Mosd meg a körtéket, vedd ki a magházukat, vágd vékony szeletekre, majd szórd a tarják közé a tepsibe. Keverj össze egy evőkanál mézet egy fél citrom levével, és oszlasd el a körtéken. Süsd előmelegített sütőben 15 percig lefedve, majd még ugyanennyi ideig anélkül.
Borjúfilé fehérboros mártással
Hozzávalók:
- 50 dkg borjúfilé
- 1 dl fehérbor
- 1,5 dl tejszín
- 2 dl húsleves, kockából is jó
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- fél citrom leve és reszelt héja
- bors
- só
A borjúfilét sózd és borsozd, majd forró vajban 4 perc alatt pirítsd aranybarnára mindkét felét. Tekerd alufóliába, és előmelegített sütőben 15-17 perc alatt párold meg - közben többször forgasd meg. A sült levét főzd össze a borral, a húslevessel és a tejszínnel, sűrítsd liszttel, majd add hozzá a citrom héját és levét. Tálaláskor a szószt külön edényben kínáld.
Kekszes csirke
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemellfilé
- 15 dkg sajtos keksz
- 1 pohár joghurt
- 1 evőkanál mustár
- bors
- só
Dörzsöld be a csirkemelleket mustárral, sóval és borssal. Tedd robotgépbe a kekszet, és daráld porhanyósra. Mártsd csirkéidet joghurtba, utána pedig a kekszdarába. Ügyelj rá, hogy mindenhol egyenletesen fedje a húsokat a bunda. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és rakd bele a szeleteket. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd ropogósra.
Steak
Hozzávalók:
- 4 szelet marhafartő
- 1 ág rozmaringlevél
- 1 citrom leve
- olívaolaj
- frissen őrölt bors
- só
Vágd ketté a húsokat, és óvatosan klopfold 2 centi vastagra. Szórd meg sóval, borssal és rozmaringgal, öntsd rá a citromlevet, majd ezeket dörzsöld a szeletekbe egy kis olívaolajjal. Hevíts fel kevés olajat egy serpenyőben, és a marhák mindkét oldalát süsd néhány percig, attól függően, hogyan szereted.
OLVASD EL EZT IS!

- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús

- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei

- csirke
- pulyka