Gyömbéres, fokhagymás sárgarépaleves jó krémesen: csodát tesz az immunrendszereddel
A jól összeválogatott fűszerek nemcsak a sárgarépalevest teszik élvezhetőbbé, de gyógyhatásuk is van.

sargarepaleves
Ez is érdekelhet

Egy zúzós buli szimfonikusokba ágyazva (x)

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Dönts Te az adód egy százalékáról! (x)

beauty and style

Jennifer Lopez sminkese elkészítette a sminket, amit senkinek nem lenne szabad viselnie – Nem biztos, hogy beülnénk a székébe »

Így nehéz szexinek lenni, de Palvin Barbin nem fog ki a felmosórongy és a vicces frizura »

A bozontos szemöldök ravasz kis trükkje: így marad tartós a belőtt forma »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyömbér és a fokhagyma külön-külön is ismert egészségvédő hatásáról, együtt pedig még hatékonyabbak. Már a selymes, krémes leves illata is szuper, hát még az íze. Kellemesen édeskés, nagyon hasonlít a sütőtökkrémlevesre. 

Gyömbéres, fokhagymás sárgarépaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db sárgarépa
  • 1 db főzőtejszín
  • 1 db leveskocka
  • 1 db zellergumó
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 szál metélőhagyma
  • bors
  • gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát, a zellert és a krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a zöldségeket. Öntsd fel vízzel, és morzsold bele a leveskockát, majd fűszerezd ízlésed szerint sóval, borssal, kis darabka reszelt gyömbérrel, végül nyomd bele a fokhagymát. Főzd körülbelül 20 percig. Ha a zöldségek megpuhulnak, vedd le a tűzről a levest. Botmixerrel krémesítsd, majd tedd vissza a tűzhelyre, és öntsd bele a tejszínt. Hagyd, hogy kicsit összeforrjon. Tálalás előtt szórd meg aprított metélőhagymával és petrezselyemmel. 

Ha szereted a krémleveseket, a brokkolis változatot se hagyd ki! Egészséges, intenzív ízű és színű, amiből szívesen szedsz még egyszer. 

Ezt is szeretjük