Az örök kedvenc grízes tészta tökéletes receptje
Így nem tudod elhibázni
Az egyszerű grízes tésztához is kell néhány praktika, hogy különösen finom legyen. Mutatjuk, mire figyelj!

Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

6 öltözködési tipp, amit érdemes ellesni Diana hercegnőtől: elképesztően stílusos volt az átlagos hétköznapokon is »

Helen Mirren 75 évesen is ragyogóan néz ki: fiatalító sminkjét érdemes ellesni »

Gyorsítja az anyagcserét, javítja az emésztést, és feltölti a szervezetet antioxidánsokkal: ízletes smoothie szilvával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Munkából hazaérve, gyorsan elkészítheted a hagyományos grízes tésztát. Ameddig a búzadara megpirul, addig a tésztát is ki tudod főzni. Ezután már csak össze kell keverni, melegíteni, és tálalhatod is. Az egész nem tart tovább 20 percnél. Kard Éva receptjét érdemes kipróbálni.

Grízes tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg szélesmetélt
  • 15 dkg búzadara
  • 1,5 dl víz
  • 2 csipet só
  • 3-4 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat melegítsd fel, majd szórd hozzá a búzadarát. Sózd, és állandóan kevergetve, kis lángon pirítsd meg. Figyelj, mert könnyen megég. Amikor már szép aranybarna, vedd le a tűzről, és óvatosan öntsd fel a vízzel. Ügyelj arra, hogy a kezed ne legyen az edény felett, mert amikor a forró gríz és a víz találkozik, hirtelen felcsap a gőz. Ezután keverd össze, majd tedd vissza a tűzre, és kisebb lángon, néha megkeverve, addig pirítsd, amíg a nedvesség elpárolog, és a gríz finom morzsalékos lesz. Pár perc alatt elkészül.

Tégy fel egy fazékban vizet forrni, ha lobog, rakd bele a tésztát, dobj hozzá sót, és főzd meg a tésztát 10-12 perc alatt. Szűrd le, és hideg vízzel öblítsd le. Ezután alaposan csepegtesd le, majd keverd a langyosra hűlt, pirított grízhez. Ízlés szerint szórd meg kevés sóval, és melegítsd össze. Tálaláskor porcukorral és lekvárral kínáld.

Ezt is szeretjük