Isteni grízes-ribizlis piskóta
Igazi vidéki házi süti
Az évszak kedvence az egyszerre fanyar és édeskés grízes-ribizlis piskóta. Csak győzz eleget sütni.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

5 nyári cipőfazon, ami nem mutatja a lábkörmödet, mégis csinos »

Ez a színésznő a nagybetűs nő: a 41 éves Jessica Chastain fotóin ámulunk »

Izmos has és kerek popsi percek alatt: megosztja a módszer a netezőket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kissé savanykás ribizli, a vajas krém és a könnyű tészta találkozásából csak valami nagyon finom süti jöhet létre. Ha nem vagy tapasztalt, akkor is bátran hozzáfoghatsz az elkészítéséhez. Melegben, a hűtőből kivéve egyszerűen fenséges. Pocsayné Vincze Tünde sütije elnyeri a tetszésedet.

Hozzávalók 16 szelethez:

Tészta hozzávalói

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Krém hozzávalói

  • 50 dkg ribizli
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 8 evőkanál búzadara
  • 1 l tej
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a piskótát a hagyományos módon. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd habosra a cukorral. A fehérjét pedig verd fel kemény habbá. Vegyítsd a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Öntsd a habba a cukros tojássárgáját, és óvatosan keverd össze. Szitáld hozzá a lisztes elegyet, és óvatosan, laza mozdulatokkal dolgozd össze az egészet. A legjobb, ha ezt a műveletet fakanállal végzed. Öntsd a homogén masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, simítsd egyenletesre, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Akkor biztos jó, ha a tészta elválik az edény falától. Ha túl gyorsan pirul, a tetejére is rakj sütőpapírt.

Közben készítsd el a krémet. Öntsd a tejet egy lábosba, add hozzá a búzadarát, és folyamatosan kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik. A tejbegríznél egy kicsit keményebb állagú legyen a massza, majd hűtsd meg. A szobahőmérsékletű vajat keverd ki a cukorral, és dolgozd a grízes elegyhez. A megmosott és leszemezett ribizlit is forgasd hozzá, néhány szép szemet rakj félre a díszítéshez.

A kihűlt tésztáról húzd le a sütőpapírt, és vízszintesen vágd félbe. Az alsó lapra egyenletesen kend rá a krémet, majd tedd rá a másik lapot. Óvatosan kicsit nyomkodd is rá. Rakd a hűtőbe, majd fogyasztás előtt szórd meg porcukorral, díszítsd ribizlivel.

Ezt is szeretjük