Pompás grízes krémmel töltött, gyümölcsös piskóta
Omlós tészta, lágy krém, sok gyümölcs
A könnyű grízes-gyümölcsös piskóta csodás nyári desszert.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Rózsás gyűrű házilag: percek alatt elkészítheted »

Egy színésznő, 8 frizura: Blake Lively legnagyobb átalakulásai »

7 ruhadarab, ami láthatatlanná tesz: beolvad a környezetbe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nagyon finom, habos süteményt zúzmara szeletként is ismerheted. Áfonyán kívül meggyel, málnával is érdemes kipróbálni. A grízes-gyümölcsös piskóta tökéletes vendégváró, kerti partikon, családi összejöveteleken is nagy sikered lesz vele. Tóth Tamásné receptjét sokan elkérik tőled.

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg puha vaj
  • 3 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 6 g sütőpor
  • reszelt citromhéj

Töltelékhez

  • 25 dkg áfonya
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 5 evőkanál búzadara
  • fél rúd vanília magjai
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd nagyon kemény habbá, a sárgáját keverd ki a cukorral, a vajjal, a citromhéjjal, a tejföllel, majd a sütőporral vegyített liszttel. Óvatosan forgasd hozzá a fehérjehabot. Ezt követően simítsd a masszát egy sütőpapírral bélelt, körülbelül 30x25 centis tepsibe. Tedd előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd a tésztát 25-30 percig. 

A krémhez egy lábosban kezdj tejet melegíteni. Add hozzá a búzadarát, állandóan kevergetve főzd sűrűre, és hűtsd ki. A vajat dolgozd habosra a porcukorral és a vanília magjaival, majd forgasd össze a kihűlt grízzel. A piskótát vízszintesen vágd ketté. Kend a krémet az egyik lapra, szórd meg a gyümölcsökkel, majd fektesd rá a másik lapot, és tedd a hűtőbe. Tálalás előtt a tetejét hintsd meg porcukorral, és díszítsd áfonyaszemekkel.

Blog.hu ajánló