Így lesz a legfinomabb a grillzöldség
Ropogós és pikáns
A kerti sütögetés egészségesen finom oldala a sok-sok különböző sült zöldség.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Friss és ropogós zöldségekből lesz a legjobb grillezett zöldség is, igyekezz szép darabokat választani és hogy igazán látványos legyen a dolog, minél színesebbeket válogass össze.

Grillezett zöldségek

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 padlizsán
  • 6 paradicsom
  • 6 darab közepes méretű gomba
  • 3 közepes sárgarépa
  • 4-5 darab paprika
  • 3 fej lilahagyma
  • só, bors
  • vaj
  • 1 cukkini
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokkal kezdd! Egy vékony pengéjű késsel vágd őket karikákra, majd sózd be és tedd félre. A paprikákat csumázd ki alaposan, majd enyhén sózd be és tedd félre. A gombákat mosd át alaposan, arra is mehet a só, majd tedd ugyanúgy félre. A hagymákat, a paradicsomot és a répát nem szükséges sóznod, azokat csak darabold pár nagyobb részre, a répák akár egyben is maradhatnak, ha nagyon nagyok, akkor vágd őket egységes méretű hasábokra.

A grillrácson helyezd el a zöldségeket, mindegyikre tégy egy kis vajat, vagy akár magát a rácsot is bevajazhatod kissé. Amikor a zöldségek egyik oldala már szépen megsült, fordítsd meg őket a rácson, néhány tekerésnyi borssal és egy kis vajjal ízesítsd őket, aztán ha megpirult a másik felük is, papírtörlőre szedd ki őket és már fogyaszthatod is.

Ezt is szeretjük