Grillen sült, omlós oldalas: házi, csípős pácban érlelve

Végre itt a jó idő, lehet grillen sütögetni. Mit szólnál egy kiadós, csípős oldalashoz?

grillezett oldalas
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az oldalas az egyik legfinomabb húsféle, amely úgy adja ki igazán az ízét, ha elkészítés előtt néhány órát vagy akár egy éjszakát is fűszeres pácban tartod. Az oldalast elő kell főzni, sütés közben ugyanis hamar odakap a mézes pác.

Grillezett csípős oldalas receptje

Hozzávalók

  • 2 kg sertésoldalas
  • 10 szem egész bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma

A páchoz

  • 10 dkg csípős paprikakrém
  • 5 evőkanál méz
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 0.5 dl szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast szeleteld fel. Öntsd fel hideg vízzel, amibe tegyél egy egész megpucolt vöröshagymát, fokhagymát, sót és borsot. Kis lángon nagyjából két óra alatt főzd puhára. Ha a villa már könnyen csúszik benne, szedd ki a főzőléből, és hagyd kihűlni.
 

Közben készítsd el a páclevet. A csípős paprikakrémet keverd össze a mézzel, a zúzott fokhagymával, az olajjal és a szójaszósszal. Ezzel kend be a hússzeleteket, ha pedig még marad belőle, tedd félre mártogatósnak. Ebben a pácban hagyd pihenni a húst egy éjszakán át. Másnap grillen vagy parázson rövid idő alatt süsd ki, közben egyszer megfordítva, és vigyázva, hogy a mézes pác oda nem égjen.
A grillezett sertéskaraj is akkor finom, ha előtte sokáig pácolod.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük