Grillen sült, omlós oldalas: házi, csípős pácban érlelve
Végre itt a jó idő, lehet grillen sütögetni. Mit szólnál egy kiadós, csípős oldalashoz?

- Tükörsima, egyenes frizura károsodás nélkül: ezeket az alapszabályokat tartsd be hajvasaláskor »
- Nőies karcsúsító tippek a gyönyörű modelltől: így érdemes öltözni, ha nem ívelt, hanem egyenes a derékvonal »
- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Az oldalas az egyik legfinomabb húsféle, amely úgy adja ki igazán az ízét, ha elkészítés előtt néhány órát vagy akár egy éjszakát is fűszeres pácban tartod. Az oldalast elő kell főzni, sütés közben ugyanis hamar odakap a mézes pác.
Grillezett csípős oldalas receptje
Hozzávalók
- 2 kg sertésoldalas
- 10 szem egész bors
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- só
A páchoz
- 10 dkg csípős paprikakrém
- 5 evőkanál méz
- 1 fej fokhagyma
- 1 dl olaj
- 0.5 dl szójaszósz
Elkészítés:
Az oldalast szeleteld fel. Öntsd fel hideg vízzel, amibe tegyél egy egész megpucolt vöröshagymát, fokhagymát, sót és borsot. Kis lángon nagyjából két óra alatt főzd puhára. Ha a villa már könnyen csúszik benne, szedd ki a főzőléből, és hagyd kihűlni.
Közben készítsd el a páclevet. A csípős paprikakrémet keverd össze a mézzel, a zúzott fokhagymával, az olajjal és a szójaszósszal. Ezzel kend be a hússzeleteket, ha pedig még marad belőle, tedd félre mártogatósnak. Ebben a pácban hagyd pihenni a húst egy éjszakán át. Másnap grillen vagy parázson rövid idő alatt süsd ki, közben egyszer megfordítva, és vigyázva, hogy a mézes pác oda nem égjen.
A grillezett sertéskaraj is akkor finom, ha előtte sokáig pácolod.
Még több recept