Görög, citromos csirkeleves: könnyű, nyári fogás
Ezt a frissítő, különleges, görög, citromos csirkelevest nem kell órákon át főznöd.

Görög, citromos csirkeleves: könnyű, nyári fogás
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Gyors házi pakolás, pattanásos bőrre: lehet, hogy minden összetevője a konyhádban van »

Eddig te is rosszul használtad a hajsütőt? Így kellene a tökéletes frizuráért »

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha unalmas a klasszikus húsleves, próbáld ki ezt! A görög csirkeleves igazán üdítő és laktató. Nyáron sokkal jobban esik, mint a mi szokásos levesünk. Bár elsőre kicsit furcsának tűnhet, mindenképpen érdemes neki egy esélyt adni. A görögök orzo tésztát főznek bele, amit nálunk t-rizsnek neveztek annak idején, de ezt mással is helyettesítheted.

Görög, citromos csirkeleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db zellerszár
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 bögre orzo tészta
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál apróra vágott oregánó
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, a zöldségeket tisztítsd meg. Hevíts egy nagyobb lábosban olívaolajat, rakd rá a hagymát, a zellert és a répát. Kevergetve párold körülbelül három percig, majd add hozzá a csirkemellet, és fűszerezd sóval, borssal, oregánóval. Öntsd fel körülbelül másfél liter vízzel. A tésztát külön főzd meg sós vízben.

Főzz puhára mindent körülbelül 30 perc alatt. Ekkor szedd ki a levesből a csirkemellet, és vágd vékony csíkokra. Rakd vissza a lábosba, majd reszelj bele kevés citromhéjat, és facsard bele a levét. Forrald fel, ha szükséges, fűszerezd még ízlés szerint. Tálaláskor rakhatsz bele citromkarikát, és megszórhatod petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük