Görög, citromos csirkeleves: könnyű, nyári fogás
Ezt a frissítő, különleges, görög, citromos csirkelevest nem kell órákon át főznöd.

Görög, citromos csirkeleves: könnyű, nyári fogás
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A kockás szoknya a szezon nagybetűs kedvence: bitang jól variálható, és mindig stílusos »

Ashley Benson új bob frizurája hozza az ősz hangulatát: érdemes lemásolni »

5 perces kalóriaégető edzés: hatékony segítség őszi elhízás ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha unalmas a klasszikus húsleves, próbáld ki ezt! A görög csirkeleves igazán üdítő és laktató. Nyáron sokkal jobban esik, mint a mi szokásos levesünk. Bár elsőre kicsit furcsának tűnhet, mindenképpen érdemes neki egy esélyt adni. A görögök orzo tésztát főznek bele, amit nálunk t-rizsnek neveztek annak idején, de ezt mással is helyettesítheted.

Görög, citromos csirkeleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db zellerszár
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 bögre orzo tészta
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál apróra vágott oregánó
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, a zöldségeket tisztítsd meg. Hevíts egy nagyobb lábosban olívaolajat, rakd rá a hagymát, a zellert és a répát. Kevergetve párold körülbelül három percig, majd add hozzá a csirkemellet, és fűszerezd sóval, borssal, oregánóval. Öntsd fel körülbelül másfél liter vízzel. A tésztát külön főzd meg sós vízben.

Főzz puhára mindent körülbelül 30 perc alatt. Ekkor szedd ki a levesből a csirkemellet, és vágd vékony csíkokra. Rakd vissza a lábosba, majd reszelj bele kevés citromhéjat, és facsard bele a levét. Forrald fel, ha szükséges, fűszerezd még ízlés szerint. Tálaláskor rakhatsz bele citromkarikát, és megszórhatod petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük