Görög, citromos csirkeleves: könnyű, nyári fogás
Ezt a frissítő, különleges, görög, citromos csirkelevest nem kell órákon át főznöd.

Görög, citromos csirkeleves: könnyű, nyári fogás
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha unalmas a klasszikus húsleves, próbáld ki ezt! A görög csirkeleves igazán üdítő és laktató. Nyáron sokkal jobban esik, mint a mi szokásos levesünk. Bár elsőre kicsit furcsának tűnhet, mindenképpen érdemes neki egy esélyt adni. A görögök orzo tésztát főznek bele, amit nálunk t-rizsnek neveztek annak idején, de ezt mással is helyettesítheted.

Görög, citromos csirkeleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db zellerszár
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 bögre orzo tészta
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál apróra vágott oregánó
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, a zöldségeket tisztítsd meg. Hevíts egy nagyobb lábosban olívaolajat, rakd rá a hagymát, a zellert és a répát. Kevergetve párold körülbelül három percig, majd add hozzá a csirkemellet, és fűszerezd sóval, borssal, oregánóval. Öntsd fel körülbelül másfél liter vízzel. A tésztát külön főzd meg sós vízben.

Főzz puhára mindent körülbelül 30 perc alatt. Ekkor szedd ki a levesből a csirkemellet, és vágd vékony csíkokra. Rakd vissza a lábosba, majd reszelj bele kevés citromhéjat, és facsard bele a levét. Forrald fel, ha szükséges, fűszerezd még ízlés szerint. Tálaláskor rakhatsz bele citromkarikát, és megszórhatod petrezselyemmel.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük