Szuperfinom rakott krumpli gombásan, sok tejszínnel, jó szaftosan
Nem kell mindig hús a rakott krumpliba, és a tejfölt is lecserélheted tejszínre.

gombas-rakott-krumpli
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A nyár kedvenc fazonjai voltak, de ősszel még divatosabbak lesznek: hosszú szoknyák árakkal »

Ezek Jennifer Aniston legszebb vörös szőnyeges szettjei: 30 éve ugyanaz a stílusa »

Az egészséges bőr kulcsa a pH-ban van: erre figyelj, hogy mindig egyensúlyban legyen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ahány ház, annyi változat! Szinte minden országnak megvan a maga specialitása. A mi hagyományos egytálételünk kolbásszal nem éppen gyomorkímélő. Elkészítheted hús nélkül, tejszínnel és sajttal, nem fogsz csalódni a végeredményben. Akár többféle sajttal is megszórhatod.

Gombás-rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg sajt
  • 3 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • olaj
  • snidling
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, és héjastól főzd puhára sós vízben körülbelül 20 perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne essen szét. A gombát tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a gombát, fűszerezd sóval, borssal, és párold körülbelül 10 percig, vagy amíg elfő a leve.

A krumplit pucold meg, ha  kihűl, vékonyan karikázd fel. Egy vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba rakj le egy réteg krumplit, arra a gomba kerül, majd locsold meg a sóval, borssal, szerecsendióval elkevert tejszínnel. Folytasd tovább a rétegezést. A tetejére öntsd a maradék tejszínt, és szórd meg reszelt sajttal. Tehetsz a tetejére snidlinget is. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.
Édesburgonyából is elkészítheted a rakott krumplit, sokkal egészségesebb, mint az eredeti változat.

Ezt is szeretjük