Szaftos, gombás-paradicsomos karaj: spagettivel tálalva jó laktató
A vasárnapi ebédek egyik nagy kedvence a natúr szelet, ami karajból sem lesz rágós, és szaftos marad. Ráadásul a gombás, paradicsomos szósz fenségessé emeli.

paradicsomos-gombas-sertes
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

Csodát tesz a bőrrel a rozmaringolaj, ha így használod: élénkíti a bőrt és csökkenti a ráncokat »

Jobban feszesíti a nyakat, mint a krémek: pár perces arctorna toka ellen »

Divatos dzsekik hideg napokra, 15 ezer forint alatt: vagány, meleg, mégis nőies fazonok a kínálatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karaj a sertés egyik legsoványabb része, ennek ellenére isteni szaftos ételeket készíthetsz belőle. A paradicsomos, gombás szósz jól illik a natúr szelethez. Nagy előnye, hogy nem kell vele az egész délelőttöt a konyhában töltened. A spagetti pedig remek kísérője lehet. Amíg a tészta megfő, a hús is nagyjából megsül. 

Gombás-paradicsomos karaj

Hozzávalók:

  • 70 dkg karaj
  • 40 dkg gomba
  • 15 dkg sűrített paradicsomkonzerv
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 dl bor
  • 5 dkg liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • bors

A körethez

  • 25 dkg spagetti
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, törölgesd le róla a nedvességet. Vágd körülbelül egy centi vastag szeletekre, kicsit klopfold ki, sózd, borsozd, és forgasd meg lisztben. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és közepes lángon süsd a húsokat oldalankét hét-hét percig. Ha esetleg elfogy a zsiradék a hús alól, akkor feltétlenül pótold. Akkor van kész, ha kívül aranybarna, belül puha. 
 

A gombát pucold meg, és vágd kis darabokra, a meghámozott vöröshagymát is aprítsd fel. A visszamaradt zsiradékban dinszteld meg a vöröshagymát, tedd hozzá a gombát, párold öt percig, majd szórd meg pirospaprikával. Öntsd hozzá a sűrített paradicsomot, adj hozzá kevés vizet, és ízesítsd sóval, borssal. Főzd addig, amíg a gomba meg nem puhul. 

A spagettit dobd lobogó vízbe, szórj hozzá sót, és főzd fogkeményre körülbelül nyolc perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A húszeletekkel és a gombás, paradicsomos szósszal kínáld. 
A tepsiben sült mézes-mustáros karaj után is megnyalod mind a 10 ujjadat, nagyon puha lesz, mégsem esik szét. 

Ezt is szeretjük