Gombás, fűszeres újkrumpli: belül krémes, kívül ropogós
Köretként és főételként egyaránt bevetheted az újkrumplit, ami a sütőben is nagyon hamar megpuhul. Gombával, tejszínes szósszal még izgalmasabb.

ujkrumpli-gombaval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyár közeledtének csalhatatlan jele, hogy egymás után készülnek a jobbnál jobb újkrumplis ételek. Külön jó, hogy ilyenkor a krumplinak magas a víztartalma, kalória pedig jóval kevesebb van benne, mint a régi zöldségben. Ha petrezselymesen már unalmas, süss vele gombát, dobd fel kaporral, és öntsd le tejszínes szósszal. Figyelj, mert az újkrumpli sütési ideje viszonylag rövid, ha túlsütöd, szétesik.

Gombás, fűszeres újkrumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg újkrumpli
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 evőkanál liszt
  • 0.5 dl olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az újkrumplit nem kell meghámozni, elég, ha egy kicsit megkapargatod. A nagyobbakat vágd két részre. Rakd egy tepsibe, locsold meg a sóval, borssal összekevert olívaolajjal. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Akkor vedd ki a sütőből, ha könnyen beleszalad egy hegyes kés.  
 

A gombát pucold meg, ha kell, vágd kisebb darabokra, majd kevés olajon kezdd párolni. Pár perc múlva sózd, borsozd, öntsd rá a liszttel és fokhagymával összekevert tejszínt. Amikor a gomba puha, a szósz sűrű, húzd le a tűzről. Rakd hozzá a tejszínes gombát, és szórd meg aprított kaporral. 
Az újkrumpli mustáros szószban sütve is fenséges, önálló ételként is megállja a helyét. 

Ezt is szeretjük