Csokipudingos gofri lisztérzékenyeknek is

Kicsik és nagyok egyaránt imádni fogják

Ha így készíted, a gofri biztosan sikert arat, és villámgyorsan elfogy.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Újabb bizonyíték arra, hogy a gluténmentes édességekért is lehet rajongani. A puha gofri csokival leöntve igazi kényeztető desszert, és a lisztérzékenyek is bármennyit ehetnek belőle. Michl Júlia receptjét feltétlenül próbáld ki!

Gofri lisztérzékenyeknek

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg gluténmentes liszt vagy kukoricaliszt
  • 12 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 2.5 dl tej
  • 1 evőkanál kristálycukor

Pudinghoz

  • 4 dl tej
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 1 zacskó gluténmentes pudingpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd szét. A sárgákat keverd össze az olvasztott margarinnal, a cukorral és a tejjel. Add hozzá a lisztet. Elő a robotgéppel, és pár perc alatt keverd össze a tésztát, hogy csomómentes legyen. Verd fel a tojáshabot, majd laza mozdulatokkal dolgozd a lisztes masszához. Már sütheted is a gofrisütőben!

A csokis krémhez a pudingport keverd össze a cukorral, majd mehet hozzá a 4 deci tej is. Alacsony lángon addig keverd, míg elég sűrű nem lesz. Ha kész, öntsd le vele a gofrit.

15885345 e67a924a069fbd07c7b845b9bfc6d2ba wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük