Csokipudingos gofri lisztérzékenyeknek is
Ha így készíted, a gofri biztosan sikert arat, és villámgyorsan elfogy.
Újabb bizonyíték arra, hogy a gluténmentes édességekért is lehet rajongani. A puha gofri csokival leöntve igazi kényeztető desszert, és a lisztérzékenyek is bármennyit ehetnek belőle. Michl Júlia receptjét feltétlenül próbáld ki!
Gofri lisztérzékenyeknek
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg gluténmentes liszt vagy kukoricaliszt
- 12 dkg margarin
- 4 tojás
- 2.5 dl tej
- 1 evőkanál kristálycukor
Pudinghoz
- 4 dl tej
- 4-5 evőkanál cukor
- 1 zacskó gluténmentes pudingpor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd szét. A sárgákat keverd össze az olvasztott margarinnal, a cukorral és a tejjel. Add hozzá a lisztet. Elő a robotgéppel, és pár perc alatt keverd össze a tésztát, hogy csomómentes legyen. Verd fel a tojáshabot, majd laza mozdulatokkal dolgozd a lisztes masszához. Már sütheted is a gofrisütőben!
A csokis krémhez a pudingport keverd össze a cukorral, majd mehet hozzá a 4 deci tej is. Alacsony lángon addig keverd, míg elég sűrű nem lesz. Ha kész, öntsd le vele a gofrit.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció