Francia gofri házi, vaníliás öntettel - Mostantól csak ezt a receptet használod
A kívül roppanós, belül puha francia gofri a sok vajtól lesz még finomabb.

Francia gofri házi, vaníliás öntettel - Mostantól csak ezt a receptet használod
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

Ez lesz a frizuradivat a fesztiválokon: képeken a 2018-as trendek »

Csak a körme felét festette ki: ilyen szép mintát kapott pár ecsetvonással »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gofri méltó vetélytársa a palacsintának. A franciák szerint a népszerű bordás édesség első ránézésre a méhkasra emlékeztet, ezért adták neki a gaufre nevet. A finom tésztának rengeteg változata van, az elkészítése sokat egyszerűsödött. Ez a párizsi recept házi vaníliaöntettel, friss vagy mirelit gyümölccsel tálalva igazán mesés.

Hozzávalók 12 darabhoz:

A gofrihoz

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál rum
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

A vaníliás krémhez

  • 6 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 rúd vanília
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd ki a cukorral, a tojásokkal, a rummal, majd adagold hozzá részletekben a tejet. Szitáld bele a sütőporos, sós lisztet, és dolgozd a masszát csomómentesre.
A gofrisütőt kend ki kevés olajjal, és süsd meg benne a tésztát. A gofrik körülbelül három-négy perc alatt lesznek szép aranybarnák.
 

A vaníliás öntethez a tojást keverd ki a cukorral, majd öntsd a tejbe, és add hozzá a keményítőt. Kis lángon kezdd főzni. Közben rakd hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét. Folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Amikor az állaga a pudingéhoz hasonló, vedd le a tűzről, de kevergesd még pár percig. A gofrival együtt kínáld.

Blog.hu ajánló