A legfinomabb zabpelyhes, kókuszos, banános keksz - Nem kell mérleg sem hozzá
Ha diétázol, ha nem, ezt imádni fogod. Hipergyorsan elkészül.
A gluténmentes zabpelyhes banános kekszet az is könnyedén elkészítheti, aki még sohasem próbálkozott sütéssel. Cukor helyett használj eritritet, zabpehelyből pedig válaszd az apró szeműt, így lesz igazán omlós, finom, ráadásul a diéta alatt is bátran fogyaszthatod.
Gluténmentes zabpelyhes banános keksz
Hozzávalók 4 személyre
- 2 banán
- 2 evőkanál apró szemű zabpehely
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 3 evőkanál eritrit
- 2 evőkanál vaj
- fél teáskanál fahéj
Elkészítés:
A két banánt hámozd meg, villával törd pépessé. A zabpelyhet keverd össze a kókusszal, a fahéjjal és az eritrittel, majd csorgasd rá a megolvasztott vajat, végül add hozzá a banánt. Az így kapott masszából gyúrj öt centi átmérőjű lapított fasírtokat, majd sütőpapíron helyezd őket a tepsibe.
Előmelegített sütőben süsd 170 fokon, elektromos sütőben 3-as fokozaton 30 percig, míg a kekszek aranybarnák nem lesznek. Nem baj, ha kicsit meg is pirulnak. A sütőből kivéve hagyd őket kicsit kihűlni. Igény szerint adj más gyümölcsöket is a banán mellé, például reszelj bele nyugodtan egy hámozott almát.
