A legfinomabb zabpelyhes, kókuszos, banános keksz - Nem kell mérleg sem hozzá
Ha diétázol, ha nem, ezt imádni fogod. Hipergyorsan elkészül.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gluténmentes zabpelyhes banános kekszet az is könnyedén elkészítheti, aki még sohasem próbálkozott sütéssel. Cukor helyett használj eritritet, zabpehelyből pedig válaszd az apró szeműt, így lesz igazán omlós, finom, ráadásul a diéta alatt is bátran fogyaszthatod. 

Gluténmentes zabpelyhes banános keksz

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 banán
  • 2 evőkanál apró szemű zabpehely
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 3 evőkanál eritrit
  • 2 evőkanál vaj
  • fél teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A két banánt hámozd meg, villával törd pépessé. A zabpelyhet keverd össze a kókusszal, a fahéjjal és az eritrittel, majd csorgasd rá a megolvasztott vajat, végül add hozzá a banánt. Az így kapott masszából gyúrj öt centi átmérőjű lapított fasírtokat, majd sütőpapíron helyezd őket a tepsibe.

Előmelegített sütőben süsd 170 fokon, elektromos sütőben 3-as fokozaton 30 percig, míg a kekszek aranybarnák nem lesznek. Nem baj, ha kicsit meg is pirulnak. A sütőből kivéve hagyd őket kicsit kihűlni. Igény szerint adj más gyümölcsöket is a banán mellé, például reszelj bele nyugodtan egy hámozott almát.

Ezt is szeretjük