Rántott csirkemell mandulás bundában: így készítve gluténmentes is

Változatosan elkészítheted a rántott csirkemellet gluténmentesen, mandulás bundába forgatva.

mandulas rantott csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fűszeres, mandulás bundába forgatott gluténmentes rántott csirkemell hamisítatlan diétás, mégis isteni finom fogás. Ne előre porított mandulát használj hozzá, hanem olyat, amit te őrölsz meg úgy, hogy nagyobb darabokban maradjon.

Gluténmentes rántott csirkemell mandulás bundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg hámozott mandula
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb darabokra, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és egy órára tedd félre. A mandulát közben késes aprítóban őröld durvára, és keverd el a fűszerekkel. A pihentetési idő végén a csirkemellet vedd ki a hűtőből, forgasd meg a felvert tojásban, utána a fűszeres mandulában. Ha szükséges, kézzel nyomkodd rá a mandulát, hogy egyenletesen fedje be, majd helyezd el a húst sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsold meg a tetejét egy kis olajjal, és told 200 fokos sütőbe 20-25 percre, amíg a bunda ropogósra, belül a hús pedig omlósra sül.

Mandulából kekszeket is süthetsz gluténmentesen: ebben a változatban a lisztet kókuszreszelék helyettesíti.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük