Gluténmentes, tejszínes, málnás csokitorta: kényeztető desszert
A gluténmentes édesség is lehet finom és tökéletes állagú. Tejszínnel és málnával díszítve pedig mutatós tortává alakíthatod.

glutenmnetes-malnas-csokitorta
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Táplálja a körmöket és regenerálja a körömágybőrt: a meleg olajos manikűrt otthon is megcsinálhatod »

Nyugtatják a bőrt, csökkentik a feszülést: a legjobb arckezelések érzékeny bőrre »

Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most már nem olyan nehéz gluténmentes édességet készíteni, mint néhány éve. Jobbnál jobb alternatívákat találhatsz a búzaliszt helyettesítésére. Ennek a tortának az alapja hasonlít a brownie-ra. A mandulától az íze és az állaga is jobb lesz. A tejszínt pillanatok alatt felvered. 

Gluténmentes, málnás csokitorta

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 20 dkg étcsoki
  • 15 dkg vaj
  • 16 dkg cukor
  • 8 dkg gluténmentes liszt
  • 4 dkg darált mandula
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 20 dkg málna
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A csokit tördeld egy lábosba, és vízgőz felett olvaszd össze a vajjal. Rakd bele a cukrot és a vaníliát. Húzd le a tűzről, majd hagyd kicsit hűlni. A tojásokat válaszd ketté, és dolgozd hozzá egyesével a sárgákat. Vegyítsd a mandulát a gluténmentes liszttel és a kakaóporral, majd forgasd a csokis masszába. Egy másik tálban verd kemény habbá a tojások fehérjét. Spatulával keverd részletekben a tésztához.

 

Egyengesd sütőpapírral bélelt tortaformába, és az előmelegített sütőben süsd meg 30-35 perc alatt. Teszteld tűpróbával. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. A tejszínt öntsd egy tálba, add hozzá a cukrot és a fixálót, majd verd kemény habbá. Kend a tésztára, és rakd a tetejére a málnát. 
Ha gyűjtöd a gluténmentes recepteket, a vaníliás túrókockát is próbáld ki! Ezt is feldobhatod gyümölccsel. 

Ezt is szeretjük