Gluténmentes, tejszínes, málnás csokitorta: kényeztető desszert
A gluténmentes édesség is lehet finom és tökéletes állagú. Tejszínnel és málnával díszítve pedig mutatós tortává alakíthatod.

glutenmnetes-malnas-csokitorta
Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Ezeket a magvakat edd rendszeresen, ha szép bőrt szeretnél: pattanások és ráncok ellen is jók »

Ezek a legmenőbb bokacsizmák őszre: lapos és magassarkú fazonokat is mutatunk »

Transznemű modell a Chanel új szépségkampányának arca: Teddy Quinlivan tényleg elég szépen mutat a képeken »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most már nem olyan nehéz gluténmentes édességet készíteni, mint néhány éve. Jobbnál jobb alternatívákat találhatsz a búzaliszt helyettesítésére. Ennek a tortának az alapja hasonlít a brownie-ra. A mandulától az íze és az állaga is jobb lesz. A tejszínt pillanatok alatt felvered. 

Gluténmentes, málnás csokitorta

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 20 dkg étcsoki
  • 15 dkg vaj
  • 16 dkg cukor
  • 8 dkg gluténmentes liszt
  • 4 dkg darált mandula
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 20 dkg málna
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A csokit tördeld egy lábosba, és vízgőz felett olvaszd össze a vajjal. Rakd bele a cukrot és a vaníliát. Húzd le a tűzről, majd hagyd kicsit hűlni. A tojásokat válaszd ketté, és dolgozd hozzá egyesével a sárgákat. Vegyítsd a mandulát a gluténmentes liszttel és a kakaóporral, majd forgasd a csokis masszába. Egy másik tálban verd kemény habbá a tojások fehérjét. Spatulával keverd részletekben a tésztához.

 

Egyengesd sütőpapírral bélelt tortaformába, és az előmelegített sütőben süsd meg 30-35 perc alatt. Teszteld tűpróbával. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. A tejszínt öntsd egy tálba, add hozzá a cukrot és a fixálót, majd verd kemény habbá. Kend a tésztára, és rakd a tetejére a málnát. 
Ha gyűjtöd a gluténmentes recepteket, a vaníliás túrókockát is próbáld ki! Ezt is feldobhatod gyümölccsel. 

Ezt is szeretjük