Gluténmentes, tejszínes, málnás csokitorta: kényeztető desszert
A gluténmentes édesség is lehet finom és tökéletes állagú. Tejszínnel és málnával díszítve pedig mutatós tortává alakíthatod.
Most már nem olyan nehéz gluténmentes édességet készíteni, mint néhány éve. Jobbnál jobb alternatívákat találhatsz a búzaliszt helyettesítésére. Ennek a tortának az alapja hasonlít a brownie-ra. A mandulától az íze és az állaga is jobb lesz. A tejszínt pillanatok alatt felvered.
Gluténmentes, málnás csokitorta
Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához
- 20 dkg étcsoki
- 15 dkg vaj
- 16 dkg cukor
- 8 dkg gluténmentes liszt
- 4 dkg darált mandula
- 4 db tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
- 20 dkg málna
- 5 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A csokit tördeld egy lábosba, és vízgőz felett olvaszd össze a vajjal. Rakd bele a cukrot és a vaníliát. Húzd le a tűzről, majd hagyd kicsit hűlni. A tojásokat válaszd ketté, és dolgozd hozzá egyesével a sárgákat. Vegyítsd a mandulát a gluténmentes liszttel és a kakaóporral, majd forgasd a csokis masszába. Egy másik tálban verd kemény habbá a tojások fehérjét. Spatulával keverd részletekben a tésztához.
Egyengesd sütőpapírral bélelt tortaformába, és az előmelegített sütőben süsd meg 30-35 perc alatt. Teszteld tűpróbával. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. A tejszínt öntsd egy tálba, add hozzá a cukrot és a fixálót, majd verd kemény habbá. Kend a tésztára, és rakd a tetejére a málnát.
Ha gyűjtöd a gluténmentes recepteket, a vaníliás túrókockát is próbáld ki! Ezt is feldobhatod gyümölccsel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept