Egyszerű gluténmentes keksz házilag: omlós, könnyű édesség

Egyszerű gluténmentes keksz házilag: omlós, könnyű édesség
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi édes kekszből készíthetsz kókusztekercset, sütés nélküli tortához is felhasználhatod, de tea és kávé remek kísérője is lehet. Az egyik tojás helyett egy evőkanál mézet is tehetsz bele, úgy talán még finomabb. Nem árt, ha van a tarsolyodban gluténmentes kekszrecept.

Gluténmentes keksz

Hozzávalók 36 darabhoz

  • 40 dkg rizsliszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd meg a vajat, ha kicsit hűl, add hozzá a cukrot, és robotgéppel keverd össze. Ha habos, add hozzá a tojást és a vaníliás cukrot. Vegyítsd a lisztet, a sót és a sütőport, majd keverd a vajas elegyhez. Alaposan dolgozd össze, a végén már csak gyúrd. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.

Pihentetés után a tésztát rizslisztes szilikonlapon nyújtsd körülbelül három milliméter vastagra, és szaggasd ki tetszés szerint. Villával mintázd meg. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és pakold bele a kiszúrt tésztát. Süsd 170 fokon körülbelül tíz percig. Ha elkezd színesedni a keksz, vedd ki a sütőből.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük