Pillekönnyű gesztenyetorta liszt nélkül: ebből akkor is ehetsz, ha gluténmentes diétán vagy
A gluténmentes gesztenyetorta is tökéletes bizonyíték arra, hogy vannak olyan sütemények, amelyekből egyáltalán nem hiányzik a liszt.
Ez a gesztenyetorta nem csak akkor fog lenyűgözni, ha valamilyen okból kerülnöd kell a glutént. A tésztát liszt helyett darált mandula fogja össze, a teteje pedig úgy a legfinomabb, ha csokoládét csepegtetsz rá. A gesztenyemasszát felhasználás előtt néhány órával vedd ki a mélyhűtőből, hogy kiolvadjon.
Gluténmentes gesztenyetorta
Hozzávalók
A tésztához
- 25 dkg mirelit gesztenyemassza
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg darált mandula
- 4 tojás
A csokimázhoz
- 5 dkg porcukor
- 1.5 evőkanál étolaj
- 1.5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál forró víz
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A sárgákat keverd össze a porcukor felével. A fehérjéket verd habbá, ha már kemény, add hozzá a cukor másik felét, és verd tovább, amíg teljesen sima és fényes lesz. Óvatosan keverd hozzá a cukros tojássárgáját, a villával összenyomkodott gesztenyemasszát, a darált mandulát és az apró darabokra tördelt étcsokit. A tésztát egyengesd el egy sütőpapírral bélelt tortaformában, és süsd addig, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ekkor vedd ki, és hagyd kihűlni.
A csokimázhoz keverd el a porcukrot az étolajjal és a kakaóval, majd óvatosan adj hozzá annyi forró vizet, hogy kenhető állagú legyen. Ebből a mázból csepegtess a meleg torta tetejére, majd tedd hideg helyre, hogy megdermedjen rajta. Csak akkor szeleteld fel, ha már teljesen kihűlt.
Gluténmentesen is süthetsz finomakat - akár a pizzát is elkészítheted mandula- és kókuszlisztből.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept