Krémes és isteni gluténmentes csokitorta: liszt nélkül készül a piskóta
Liszt nélkül is nagyszerű süteményeket készíthetsz: ez a csokitorta gluténmentesen is isteni.

Ha te vagy egy családtagod gluténmentes diétára kényszerül, esetleg egyéb ok miatt kerülöd a lisztet, akkor már megtapasztalhattad, milyen nehéz olyan édességet találnod, amit ti is nyugodt szívvel fogyaszthattok. Ebbe a selymes, csupa csokis tortába nem kerül sem liszt, sem semmilyen ezt helyettesítő, különleges alapanyag, így akár a sarki kisboltból is beszerezheted az összes hozzávalóját.
Gluténmentes csokitorta receptje
Hozzávalók
A piskótához
- 12 dkg étcsoki
- 4 dkg cukor
- 4 db tojás
- 3 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 0.25 dl tej
A csokikrémhez
- 15 dkg étcsoki
- 4 dl habtejszín
- 3 dkg cukor
A bevonathoz
- 12 dkg cukor
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál hideg víz
- 3 evőkanál porzselatin
- 1 dl tejszín
- 0.5 dl víz
Elkészítés:
A piskótához a vajat gőz fölött olvaszd össze a csokival. A tűzről levéve öntsd hozzá a tejet. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd kanalanként adagold bele a cukrot, és verd addig, amíg szép fényes lesz. A tojássárgákat keverd habosra a vaníliás cukorral, kanalazd bele a csokis masszát, végül az egészet fakanállal keverd a tojáshabhoz. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és süsd 170 fokos sütőben 20 percig. Ha kisült, borítsd ki deszkára, és hagyd kihűlni.
A krémhez a csokit gőz fölött olvaszd össze egy deci habtejszínnel. A maradék két deci tejszínből a cukorral verj habot, majd keverd el a csokis masszával. A kihűlt piskótát keresztben vágd ketté. Az egyik lapot kend meg a csokis hab felével, ezt fedd be a másik lappal, és ezt is kend meg csokival. Tedd a tortát a hűtőbe három órára, hogy megszilárduljon.
Közben készítsd elő a csokibevonatot. A zselatinport öntsd fel hideg vízzel, és hagyd állni tíz percig. A cukrot vegyítsd el a kakaóporral, öntsd fel vízzel és tejszínnel, keverd alaposan össze, és közepes lángon forrald fel. Ha felforrt, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a zselatint. Szűrd át, takard le fóliával, és hagyd hűlni másfél-két órát. Amikor nagyjából szobahőmérsékletűre hűlt, újra szűrd át, hogy teljesen sima legyen, és egyengesd el a torta tetején. Tedd vissza a hűtőbe fél órára, hogy megszilárduljon a bevonat, és utána tálalhatod.
Ma már bármilyen finomság gluténmentes változatát elkészítheted - ennek a laktató, zöldséges pizzának kukoricaliszt az alapja.
- sütemény
- étcsokoládé
- zselatin
- gluténmentes
- csokis sütemény
- gluténmentes piskóta
- gluténmentes csokitorta
- Recept

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept