Krémes és isteni gluténmentes csokitorta: liszt nélkül készül a piskóta
Liszt nélkül is nagyszerű süteményeket készíthetsz: ez a csokitorta gluténmentesen is isteni.

glutenmentes csokitorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha te vagy egy családtagod gluténmentes diétára kényszerül, esetleg egyéb ok miatt kerülöd a lisztet, akkor már megtapasztalhattad, milyen nehéz olyan édességet találnod, amit ti is nyugodt szívvel fogyaszthattok. Ebbe a selymes, csupa csokis tortába nem kerül sem liszt, sem semmilyen ezt helyettesítő, különleges alapanyag, így akár a sarki kisboltból is beszerezheted az összes hozzávalóját.

Gluténmentes csokitorta receptje

Hozzávalók:

A piskótához

  • 12 dkg étcsoki
  • 4 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 3 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 0.25 dl tej

A csokikrémhez

  • 15 dkg étcsoki
  • 4 dl habtejszín
  • 3 dkg cukor

A bevonathoz

  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál hideg víz
  • 3 evőkanál porzselatin
  • 1 dl tejszín
  • 0.5 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a vajat gőz fölött olvaszd össze a csokival. A tűzről levéve öntsd hozzá a tejet. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd kanalanként adagold bele a cukrot, és verd addig, amíg szép fényes lesz. A tojássárgákat keverd habosra a vaníliás cukorral, kanalazd bele a csokis masszát, végül az egészet fakanállal keverd a tojáshabhoz. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és süsd 170 fokos sütőben 20 percig. Ha kisült, borítsd ki deszkára, és hagyd kihűlni.

A krémhez a csokit gőz fölött olvaszd össze egy deci habtejszínnel. A maradék két deci tejszínből a cukorral verj habot, majd keverd el a csokis masszával. A kihűlt piskótát keresztben vágd ketté. Az egyik lapot kend meg a csokis hab felével, ezt fedd be a másik lappal, és ezt is kend meg csokival. Tedd a tortát a hűtőbe három órára, hogy megszilárduljon.

Közben készítsd elő a csokibevonatot. A zselatinport öntsd fel hideg vízzel, és hagyd állni tíz percig. A cukrot vegyítsd el a kakaóporral, öntsd fel vízzel és tejszínnel, keverd alaposan össze, és közepes lángon forrald fel. Ha felforrt, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a zselatint. Szűrd át, takard le fóliával, és hagyd hűlni másfél-két órát. Amikor nagyjából szobahőmérsékletűre hűlt, újra szűrd át, hogy teljesen sima legyen, és egyengesd el a torta tetején. Tedd vissza a hűtőbe fél órára, hogy megszilárduljon a bevonat, és utána tálalhatod.

Ma már bármilyen finomság gluténmentes változatát elkészítheted - ennek a laktató, zöldséges pizzának kukoricaliszt az alapja.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük