Pompás gesztenyetorta sütés nélkül - Puha, krémes, és képtelenség neki ellenállni
Alig húsz perc kell hozzá, utána viszont órákon át pihentesd a hűtőben.

Pompás gesztenyetorta sütés nélkül - Puha, krémes, és képtelenség neki ellenállni
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs kedved sokat pepecselni, illetve bekapcsolni a sütőt? Dobd össze ezt a gesztenyetortát, hisz most van a szezonja! A legjobb, ha házi gesztenyemasszából készíted. Az alapja rumos babapiskóta, a vastag krémréteget pedig a mascarpone teszi igazán különlegessé.

Gesztenyetorta sütés nélkül

Hozzávalók 12 szelethez

Alaphoz

  • 20 dkg babapiskóta
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál rum

A krémhez

  • 60 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyét nyomkodd össze egy villával, vagy krumplinyomón törd át. A vajat keverd ki jól a porcukorral, a vaníliával, add hozzá a gesztenyét és a mascarponét, majd dolgozd krémesre. Az alaphoz a babapiskótát forgasd a rummal elkevert tejbe. Arra vigyázz, hogy ne ázzon szét, majd rendezd egy kapcsos tortaformába.
 

Egyengesd rá a gesztenyés masszát, majd a tortát tedd a hűtőbe hat órára, vagy még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted. Tálalás előtt óvatosan vedd ki a kapcsos tortaformából, és díszítsd tetszés szerint. A tetejére szórhatsz mazsolát, gesztenyét vagy akár csokit is.

Ezt is szeretjük