Egyszerű és gyors gesztenyés kevert süti
A gesztenyés kevertet munka után is lesz erőd összedobni.
Tökéletes hétköznapi desszert, hiszen nem sok teendő van vele. A gesztenyés kevert házi masszából a legfinomabb. A tetejére tehetsz csokimázat, vagy porcukorral is megszórhatod.
Gesztenyés kevert
Hozzávalók 12 szelethez
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál rum
- 2 tojás
- 1 vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Tedd egy tálba a cukrot, a vaníliás cukrot, és a vajjal keverd habosra. Egyenként add hozzá a tojássárgákat. A csokit olvaszd fel vízgőz felett, dolgozd a keverékhez, majd mehet hozzá a rum és a villával áttört gesztenye.
A lisztet vegyítsd a sütőporral, és forgasd a masszához. Végül a tojások fehérjét verd keményre egy csipet sóval, majd óvatosan keverd a tésztához.
Egy közepes méretű tepsit vajazz ki, szórd meg liszttel. Öntsd bele a masszát, és egyengesd el. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 25 percig. Ekkor ellenőrizd, hogy elkészült-e a tészta. Szúrj bele egy kést, és ha üresen húzod ki, vedd ki a sütőből. Akkor szeleteld, ha kihűl.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció