Gesztenyés süti tejszínes krémmel, pillekönnyű kakaós tésztával
Szezonja van a gesztenyének, így most kell elkészíteni ezt a mutatós és ellenállhatatlan tortát.

gesztenyes-piskota-recept
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

A ballonkabát egy nő szekrényéből sem hiányozhat: karcsúsít és sokoldalúan viselhető »

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az őszi és a téli időszak kedvenc csemegéje, a gesztenye tökéletes sütikbe, sőt dekoratív tortákba is. Ne gondold, hogy nehéz elkészíteni ezt a csodafinom desszertet! A kakaós piskóta mindig remek alap, amire könnyű gesztenyés krém is kerülhet. Nagy előnye, hogy főzni nem, csak keverni kell. 

Gesztenyés süti piskótával

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • csokiforgács
Recept idők

Elkészítés:

Az alaphoz a tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a cukorral, majd add hozzá a kakaót, és kanalanként a lisztet. Dolgozd simára a masszát. Végül spatulával forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát simítsd egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt.  
 

A krémhez a gesztenyét törd át villával, majd keverd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt, és kanalanként a cukrot. Kend meg vele a piskótát. Ügyelj, hogy az oldalára is kerüljön krém. Szórd meg csokiforgáccsal vagy -reszelékkel. Tedd a hűtőbe egy-két órára. 
A krémes, gesztenyés pohárdesszert akkor is kitűnő, ha nincs sok időd az édesség elkészítésére.  

Ezt is szeretjük