Gesztenyés süti tejszínes krémmel, pillekönnyű kakaós tésztával
Szezonja van a gesztenyének, így most kell elkészíteni ezt a mutatós és ellenállhatatlan tortát.

gesztenyes-piskota-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az őszi és a téli időszak kedvenc csemegéje, a gesztenye tökéletes sütikbe, sőt dekoratív tortákba is. Ne gondold, hogy nehéz elkészíteni ezt a csodafinom desszertet! A kakaós piskóta mindig remek alap, amire könnyű gesztenyés krém is kerülhet. Nagy előnye, hogy főzni nem, csak keverni kell. 

Gesztenyés süti piskótával

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • csokiforgács
Recept idők

Elkészítés:

Az alaphoz a tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a cukorral, majd add hozzá a kakaót, és kanalanként a lisztet. Dolgozd simára a masszát. Végül spatulával forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát simítsd egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt.  
 

A krémhez a gesztenyét törd át villával, majd keverd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt, és kanalanként a cukrot. Kend meg vele a piskótát. Ügyelj, hogy az oldalára is kerüljön krém. Szórd meg csokiforgáccsal vagy -reszelékkel. Tedd a hűtőbe egy-két órára. 
A krémes, gesztenyés pohárdesszert akkor is kitűnő, ha nincs sok időd az édesség elkészítésére.  

Ezt is szeretjük