Gesztenyés süti tejszínes krémmel, pillekönnyű kakaós tésztával
Szezonja van a gesztenyének, így most kell elkészíteni ezt a mutatós és ellenállhatatlan tortát.

gesztenyes-piskota-recept
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

Minden, amit a végleges szőrtelenítésről tudni kell: ezért érdemes most elkezdeni »

A kevesebb néha több: árthat a bőrödnek, ha túl sok kozmetikumot használsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az őszi és a téli időszak kedvenc csemegéje, a gesztenye tökéletes sütikbe, sőt dekoratív tortákba is. Ne gondold, hogy nehéz elkészíteni ezt a csodafinom desszertet! A kakaós piskóta mindig remek alap, amire könnyű gesztenyés krém is kerülhet. Nagy előnye, hogy főzni nem, csak keverni kell. 

Gesztenyés süti piskótával

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • csokiforgács
Recept idők

Elkészítés:

Az alaphoz a tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a cukorral, majd add hozzá a kakaót, és kanalanként a lisztet. Dolgozd simára a masszát. Végül spatulával forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát simítsd egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt.  
 

A krémhez a gesztenyét törd át villával, majd keverd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt, és kanalanként a cukrot. Kend meg vele a piskótát. Ügyelj, hogy az oldalára is kerüljön krém. Szórd meg csokiforgáccsal vagy -reszelékkel. Tedd a hűtőbe egy-két órára. 
A krémes, gesztenyés pohárdesszert akkor is kitűnő, ha nincs sok időd az édesség elkészítésére.  

Ezt is szeretjük