Gesztenyés pohárkrém vaníliás krémmel - Egyszerű, gyönyörű és nagyon finom

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A réteges gesztenyés pohárkrém amilyen szép, olyan finom. Ez a recept kihúzhat a bajból, ha villámgyorsan kell valami emlékezetes édességet készítened. Ha habtejszínt használsz, fixáló is kell hozzá, különben összeesik. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl joghurt
  • 2 dl meggybefőtt
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • rum

Tetejére

  • 6 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet csepegtesd le egy szűrőn, áztasd rumba legalább egy-két órára, és rakd a poharakba. A gesztenyemasszát nyomd át a krumplinyomón, vagy hidegen reszeld le egy kisebb lyukú reszelőn. A tejszínt verd fel habnak kevés cukorral. A mascarponét keverd ki a joghurttal, a vaníliás cukorral, reszeld bele a citrom héját, illetve nyomj bele fél citrom levét. Cukrozd ízlés szerint, majd forgasd össze a tejszínnel.

A krémet kanalazd a poharakban lévő gesztenye tetejére. A csokoládét tördeld egy fém tálba, és add hozzá a tejszínt. Gőzfürdő felett, állandó kevergetve olvaszd össze, majd vedd le a tűzről, és hűtsd ki. Csorgasd a krémre, majd díszítsd kedved szerint.

Ezt is szeretjük