Gesztenyés pohárkrém vaníliás krémmel - Egyszerű, gyönyörű és nagyon finom

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A réteges gesztenyés pohárkrém amilyen szép, olyan finom. Ez a recept kihúzhat a bajból, ha villámgyorsan kell valami emlékezetes édességet készítened. Ha habtejszínt használsz, fixáló is kell hozzá, különben összeesik. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl joghurt
  • 2 dl meggybefőtt
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • rum

Tetejére

  • 6 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet csepegtesd le egy szűrőn, áztasd rumba legalább egy-két órára, és rakd a poharakba. A gesztenyemasszát nyomd át a krumplinyomón, vagy hidegen reszeld le egy kisebb lyukú reszelőn. A tejszínt verd fel habnak kevés cukorral. A mascarponét keverd ki a joghurttal, a vaníliás cukorral, reszeld bele a citrom héját, illetve nyomj bele fél citrom levét. Cukrozd ízlés szerint, majd forgasd össze a tejszínnel.

A krémet kanalazd a poharakban lévő gesztenye tetejére. A csokoládét tördeld egy fém tálba, és add hozzá a tejszínt. Gőzfürdő felett, állandó kevergetve olvaszd össze, majd vedd le a tűzről, és hűtsd ki. Csorgasd a krémre, majd díszítsd kedved szerint.

Blog.hu ajánló