Forró, gesztenyés latte sok tejhabbal: így készítsd el otthon a kávézói kedvencet
Gesztenyeszezonban kihagyhatatlan ez az édes, krémes latte, ami garantáltan felpörget, és jobb kedvre derít.

A krémes, meleg tejnek és a kávénak a gesztenye, valamint a fűszerek csodás ízt adnak. Ez a különleges latte hűvösebb őszi napokon ideális választás, hisz jól átmelegít, amíg elkortyolgatod. Méltó vetélytársa a sütőtökös variációnak, és nem kell érte beülnöd egy kávézóba, hisz otthon is elkészítheted.
Gesztenyés latte
Hozzávalók 2 személyre
- 2 adag eszpresszó
- 4 teáskanál gesztenyemassza
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 1 teáskanál fahéj
- méz ízlés szerint
- rum
Elkészítés:
Főzz le két adag kávét, a tejet pedig forrald fel a vaníliás cukorral, majd habosítsd. A gesztenyét villával törd át, keverd össze jól ízlés szerinti mézzel, fahéjjal, és részletekben dolgozd hozzá a kávét. Ha nincs a masszában, kevés rumot is önthetsz hozzá.
Oszd két nagyobb üvegpohárba vagy bögrébe, és kanalazd rá a tejhabot. Ha szeretnéd, szórd meg kakaóval, esetleg díszítsd gesztenyedarabokkal.
A forró csoki is jól átmelegít hideg napokon. Készítsd el a fehér csokis változatot!

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció