Forró, gesztenyés latte sok tejhabbal: így készítsd el otthon a kávézói kedvencet

Gesztenyeszezonban kihagyhatatlan ez az édes, krémes latte, ami garantáltan felpörget, és jobb kedvre derít.

Gesztenyés latte
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krémes, meleg tejnek és a kávénak a gesztenye, valamint a fűszerek csodás ízt adnak. Ez a különleges latte hűvösebb őszi napokon ideális választás, hisz jól átmelegít, amíg elkortyolgatod. Méltó vetélytársa a sütőtökös variációnak, és nem kell érte beülnöd egy kávézóba, hisz otthon is elkészítheted. 

Gesztenyés latte

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag eszpresszó
  • 4 teáskanál gesztenyemassza
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 1 teáskanál fahéj
  • méz ízlés szerint
  • rum
Recept idők

Elkészítés:

Főzz le két adag kávét, a tejet pedig forrald fel a vaníliás cukorral, majd habosítsd. A gesztenyét villával törd át, keverd össze jól ízlés szerinti mézzel, fahéjjal, és részletekben dolgozd hozzá a kávét. Ha nincs a masszában, kevés rumot is önthetsz hozzá. 


Oszd két nagyobb üvegpohárba vagy bögrébe, és kanalazd rá a tejhabot. Ha szeretnéd, szórd meg kakaóval, esetleg díszítsd gesztenyedarabokkal. 
A forró csoki is jól átmelegít hideg napokon. Készítsd el a fehér csokis változatot! 

Ezt is szeretjük