Gesztenyekrémmel töltött csokitorta: nemcsak szép, finom is
A gesztenyés csokitorta alapja hihetetlenül lágy, a krém pedig ellenállhatatlan.

Gesztenyekrémmel töltött csokitorta: nemcsak szép, finom is
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Egyetlen frizura, minden alkalomra: a kilencvenes évek buborékkontyai inspirálták »

Ettől a sminktől ragyog úgy a 66 éves szépségnagykövet bőre: lesd el, hogy készül »

Hailey Baldwin az életben nem ilyen: most a nőiessége kap hangsúlyt, nem a vagánysága »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a torta triplán csokis! Jócskán kerül a tésztába, és a tetejére is máz, valamint dekoráció formájában. Könnyed gesztenyés krémmel töltve igazán ellenállhatatlan. Bármilyen alkalomra megsütheted, szülinapra, évfordulóra, de akár családi ebédre is. Ha teheted, a gesztenyepürét is saját magad készítsd el. 

Gesztenyés csokitorta

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • étolaj

Krémhez

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2.5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál rum

Mázhoz

  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj

Tetejére

  • 5 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet vegyítsd a sütőporral, a kétféle cukorral, a kakaóval és a sóval. Az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, öntsd hozzá az olajat, és amikor kicsit hűl, keverd hozzá egyesével a tojásokat. Forgasd hozzá a lisztes keveréket, és dolgozd simára a masszát. Bélelj ki egy közepes tortaformát sütőpapírral, és egyengesd bele a tésztát. Tedd forró sütőbe, és süsd meg 160 fokon 20 perc alatt.
 

A krémhez a cukrot és a tojásokat keverd habosra, majd öntsd hozzá a tejet, és főzd sűrűre nyolc perc alatt. Amíg kihűl, a gesztenyét krumplinyomón törd át. A vajat dolgozd habosra, majd rakd hozzá a gesztenyét, és öntsd hozzá a rumot. Keverd tovább, végül rakd hozzá a tojásos keveréket.
 

A tésztát vágd két részre, és kend meg a krémmel. A tetejéről és az oldaláról se feledkezz meg. A vajat és a jó minőségű étcsokit olvaszd össze vízgőz felett, és gyorsan egyengesd a tésztára. Szórd meg csokidarával vagy reszelt csokival. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy jól megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

Ezt is szeretjük