Illatos ünnepi gesztenyekrémleves
Nem megy el vele túl sok időd
A mazsolás gesztenyekrémlevessel hatalmas sikerre számíthatsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha még csak tervezgeted a karácsonyi menüt, vedd számításba a gesztenyekrémlevest is. Akkor sem fogsz csalódni benne, ha még soha nem próbáltad. Barnóczkiné Almádi Krisztina hagyományosan ezt készíti a szeretet ünnepére.

Gesztenyekrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 10 dkg mazsola
  • 3 evőkanál méz
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • 1 dl rum
  • 1 csomag vaníliás puding
Recept idők

Elkészítés:

A mazsolát áztasd 0,5 deci rumba egy órára, majd szűrd le. A gesztenyét krumplinyomóval törd át, vagy villával jól nyomkodd meg. A pudingport kevés tejjel keverd ki. Ha már homogén, csomómentes, öntsd a többi tejhez. Tedd hozzá a gesztenyét is, ízesítsd mézzel és 0,5 deci rummal.

A masszát lassú tűzön főzd sűrűre. A habtejszínt a vaníliás cukorral verd keményre, és formálj belőle galuskákat. Az elkészült levest a rumos mazsolával és a tejszínhabbal tálald.

Ezt is szeretjük