Illatos ünnepi gesztenyekrémleves
A mazsolás gesztenyekrémlevessel hatalmas sikerre számíthatsz.
Ha még csak tervezgeted a karácsonyi menüt, vedd számításba a gesztenyekrémlevest is. Akkor sem fogsz csalódni benne, ha még soha nem próbáltad. Barnóczkiné Almádi Krisztina hagyományosan ezt készíti a szeretet ünnepére.
Gesztenyekrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg gesztenyepüré
- 10 dkg mazsola
- 3 evőkanál méz
- 2 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 l tej
- 1 dl rum
- 1 csomag vaníliás puding
Elkészítés:
A mazsolát áztasd 0,5 deci rumba egy órára, majd szűrd le. A gesztenyét krumplinyomóval törd át, vagy villával jól nyomkodd meg. A pudingport kevés tejjel keverd ki. Ha már homogén, csomómentes, öntsd a többi tejhez. Tedd hozzá a gesztenyét is, ízesítsd mézzel és 0,5 deci rummal.
A masszát lassú tűzön főzd sűrűre. A habtejszínt a vaníliás cukorral verd keményre, és formálj belőle galuskákat. Az elkészült levest a rumos mazsolával és a tejszínhabbal tálald.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció